5 najboljših drogerijskih korektorjev

5 najboljših drogerijskih korektorjev

Naporna noč? Vseeno, ali je za to kriv dojenček, ki je polovico noči prebedel, ali naša boljša polovica, ki je smrčala ali pa preprosto naši možgani, ki preveč razmišljajo, se to na žalost naslednji dan vedno vidi. Da bi prekrili te temne podočnjake, boste potrebovali dober korektor. Zato vam predstavljamo 5 najboljših drogerijskih korektorjev.

Morda pa ni vedno kriva neprespana noč, morda je samo težava v vaši koži ali pa nanjo še dodatno vpliva stres. Če iščete najboljši izdelek, ki bi hitro popravil te pomanjkljivosti in boste zaradi njega spet videti dobro, potem spoznajte vašega novega najboljšega prijatelja – korektor.

Izdelek, ki ga nujno potrebujete

Če obstaja en izdelek za ličenje, ki bi ga potrebovala prav vsaka od nas, je to zagotovo korektor. Njegove lastnosti so prekrivanje temnih podočnjakov in nepravilnosti, od zabuhlih oči, temnih kolobarjev, pigmentacij, mozoljčkov ter majhnih gubic. Dober korektor bo obstojen ves dan, v trenutku pa bo posvetlil kožo in ji podaril enakomerno polt. Korektor bi morali uporabljati ne glede na način ličenja – ali gre za večerno ali dnevno ličenje. Tudi, če si želite ‘videz brez ličil’, je ta izdelek ključnega pomena.

Ogromna izbira, kateri je pravi?

Težava pa nastane, ker je dandanes tržišče preplavljeno z izdelki za ličenje, prav tako je enako pri korektorjih. Obstaja jih na stotine. In katerega izbrati? To je tisto vprašanje, ki si ga vedno zastavljamo, ko se znajdemo pred nekim novim izdelkom, ki ga še nismo preizkusili. In kot vedno smo mnenja, da si naše bralke zaslužijo le najboljše in da bi vam prihranili čas ter denar, smo preizkusili kar nekaj korektorjev (takšnih po dostopni ceni), seznam pa skrčili na 5 najboljših.

Nasvet: Pri izbiri korektorja, ki ga boste uporabljali za področje okoli oči, vedno izberite takšnega, ki je odtenek ali dva svetlejši od vaše kože. Če pa ga boste uporabljali za prekrivanje nepravilnosti, izberite takšnega v odtenku vaše kože. Da bi dosegli najboljši rezultat, pred nanosom korektorja nanesite še dobro kremo za okoli oči, korektor pa fiksirajte s transparentnim pudrom v prahu, da bo obstojen ves dan.

TOP 5 NAJBOLJŠIH DROGERIJSKIH KOREKTORJEV

Maybelline Instant Age Rewind Eraser (10,99 €)

Odličen je za temne podočnjake in gubice, saj kljub svoji lahkotni teksturi zagotavlja popolno prekrivnost. Prav tako kožo vlaži, saj vsebuje formulacijo iz goji jagod. Izdelek nanašate z gobico, ki je vgrajena v korektor, aplikator pa samo obrnete in korektor se sprosti v gobico.

maybelline

LA Girl Pro Conceal (5,99 €)

Ta znamka, ki je zaslovela na Instagramu, je najbolj znana po svojem neverjetnem korektorju. Zagotavlja popolno prekrivnost, lahkotno in kremno teksturo, se ne nabira v gubicah, je dolgoobstojen in je na voljo v kar 43 odtenkih! Ker ima vgrajen čopič, je odličen tudi za contouring.

la girl

Wet N Wild Photofocus korektor (4,99 €)

Ta korektor ima bolj gosto konsistenco kot prva dva, vendar je kljub temu dovolj lahkoten in daje naraven videz. Lepo se zabriše in se ne nalaga v gubice. Zagotavlja srednjo do polno prekrivnost.

wet n wild

L’Oreal Paris Infallible korektor (10,90 €)

Je zelo goste konsistence, zato ga boste potrebovali le majhno ‘pikico’. Zagotavlja polno prekrivnost, prav tako se lepo razmaže in ostane na mestu ves dan. Naj vas opozorimo, če boste pretiravali s količino, boste ustvarili ‘cakey’ videz, tega pa ne želite.

loreal

Revlon Photoready Candid korektor (7,99 €)

Vsebuje antioksidante, ki kožo negujejo ter sestavine za zaščito pred onesnaženimi delci iz okolja ter pred modro svetlobo z zaslonov. Formula se odlično zlije s kožo ter omogoča različne stopnje prekrivnosti.

revlon

Foto: Getty Images via Guliver, PR