Ali spanje na trebuhu in na boku zares povzroča gube?

spanje na trebuhu

Se zjutraj zbudite in pogledate svoj dekolte ter opazite, da je koža na tem predelu zgubana, saj ste spali na boku? Preverili smo, če spanje na trebuhu in na boku zares povzroča gube …

Besedna zveza lepotni spanec vsekakor ni izmišljena. Gre za to, da lahko kvaliteten in dolg spanec zelo pomaga naši koži, celo bolj kot kakšen drag serum. In vsi vemo, da se koža med spanjem obnavlja ter uporablja hranljive snovi, ki smo jih zaužili čez dan. Istočasno se koža naravno hidrira, skozi pore pa se sproščajo strupi.

Toda kaj se zgodi, ko lepotni spanec ni več zaveznik naše kože? Strokovnjaki se namreč strinjajo, da je spanje na trebuhu ali na boku zagotovo eden od vzrokov, ki povzročajo prehitro staranje kože. Položaj, v katerem spite, pa zagotovo vpliva na vašo kožo. Kako se bo to pokazalo, je odvisno od vsakega posameznika.

Gre za to, da se na koži lahko pojavijo akne in osip, ki ju povzroča znoj, prav tako pa lahko nastanejo majhne linije in gubice. Pri zreli koži lahko zaradi spanja na boku posledično pride tudi do izgube volumna na tisti strani obraza, na kateri spimo.

Kateri spalni položaj ne povzroča gubic in linij?

Spanje na hrbtu z glavo proti stropu je najboljša izbira, če se želimo izogniti zgoraj naštetim estetskim težavam. Če to ni vaš najljubši spalni položaj, potem morda poskusite z vzglavniki s spominsko peno, ki glavo ‘držijo’ na sredi ter podpirajo vrat.

Tudi prevleke iz satena bodo pomagale, če se ne morete odreči spanju na boku. Takšne prevleke so bolj nežne do kože, prav tako ne absorbirajo vlage, zaradi svoje mehkobe pa lahko preprečijo nastanek gubic in linij.

 

Niacinamid: to sestavino morate vključiti v svojo lepotno rutino

Foto: DmitriiSimakov / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr