ARTDECO Green Couture: naravne sestavine

by | 05. 03. 2021

V odgovor na spreminjajoče se čase in spreminjajoče podnebje želi ARTDECO svoje stranke ozaveščati o ekoloških, ekonomskih in socialnih vidikih podjetja in njegovih izdelkih. Zato so ustvarili novo kolekcijo ličil ARTDECO Green Couture.

Trajnost je pri znamki ARTDECO, kot družinskem podjetju z dolgoletno tradicijo, ena od temeljnih vrednot. Nova kolekcija Green Couture, ki temelji na treh stebrih trajnosti, naravnega izvora in vrhunske kakovosti, je nadaljni korak k doseganju teh ciljev. ARTDECO želi vsaki ženski ponuditi trajnostne izdelke, obogatene z naravnimi sestavinami, ki dosegajo najvišje standarde kakovosti.

Naravne sestavine

Od 60–99 % sestavin je naravnega izvora. Izdelki so brez mineralnih olj, parabenov, silikonov, mikroplastike, spojin PEG, GSO (gensko spremenjenih organizmov) in nanodelcev. Če je potrebna uporaba palmovega olja, uporabljajo izključno olja s certifikatom RSPO. Vsi izdelki, tako kot celotna paleta izdelkov ARTDECO, so izdelani brez poskusov na živalih. ARTDECO Green Couture kolekcija je primerna tudi za vegane. Zelo pomembno pa je tudi, da je embalaža okolju prijazna in trajnostna.

Rdečilo za lica Silky Powder Blush

Pred stoletji smo kot rdečilo za lica uporabljali rastline kot so murve in rdeča pesa. Zakaj se torej ne bi vrnili k svojim koreninam z naravno kozmetiko? Poleg odlične pigmentacije in obstojnosti, rdečilo za lica Silky Powder Blush navdušuje tudi s sestavinami in embalažo! Naravna formula z minerali vsebuje najmanj 90 % naravnih sestavin: olje semen Ximenia omogoča enakomeren nanos rdečila na lica, revitalizira kožo in ima pomlajevalni učinek. Dermatološko je potrjeno, da koža izdelek dobro prenaša, zato je rdečilo za lica primerno tudi za občutljivo kožo. Embalaža je narejena iz vsaj 40 % riževe lupine v prahu, ki jo je mogoče reciklirati in je zato 100 % okolju prijazna. Za zunanjo embalažo oz. škatlico ARTDECO so izbrali papir iz trajnostnega gozdarstva, pridobljen iz odgovorno obdelanih gozdov in nasadov.

ARTDECO Green Couture rdečilo

Bronzirni puder Natural Skin Bronzer

Ustvarite čudovit zagorel in sijoč videz z naravnimi zemeljskimi toni! 3 barvni popolnoma ujemajoči odtenki, ki jih lahko nanašate samostojno ali skupaj, glede na ten kože ali letni čas. Bronzirni puder poleg odlične pigmentiranosti in obstojnosti navduši tudi s svojimi sestavinami in embalažo. Naravna formula z minerali vsebuje najmanj 90 % naravnih sestavin: olje semen Ximenia omogoča enakomeren nanos bronzirnega pudra na obraz, revitalizira kožo in ima pomlajevalni učinek.

ARTDECO Green Couture

Maskara Natural Volume

Ali želite poudariti svoje oči? Z maskaro Natural Volume boste dosegli neustavljiv volumen trepalnic. Maskara vsebuje vsaj 80 % naravnih sestavin v recikiralni embalaži, navdušuje pa nas s svojimi izjemnimi lastnostmi. Kombinacija čebeljega voska, karnauba voska  in voska sončničnih semen, skupaj z izvlečkom korenine cikorije ščiti in nahrani vaše trepalnice in ustvari prijeten občutek na njih. Sestavine na osnovi sladkorja (saharoza distearat in saharoza stearat) pa hkrati emulgirajo in negujejo.

 maskara

Rdečilo za ustnice Natural Cream

Združite moč narave z bistvenimi kvalitetami sodobne šminke! Poleg odlične pigmentacije, rdečilo za ustnice Natural Cream Lipstick navduši tudi s sestavinami in embalažo.

Formula vsebuje vsaj 80 % naravnih sestavin*:

  • kaprilne/kaprične trigliceride – lahko in negovalno olje ter

  • 100 % naravni kandelila vosek, ki zagotavlja žametno mehke ustnice.

Dermatološko je potrjeno, da koža izdelek dobro prenaša, zato je rdečilo za ustnice Natural Cream Lipstick odlična izbira tudi za uporabnice z občutljivo kožo. Zahvaljujoč kremasti teksturi, rdečilo za ustnice Natural Cream Lipstick nežno drsi po vaših ustnicah, jih zgladi in nahrani. Mineralni pigmenti zagotavljajo visoko barvno intenzivnost, s samo enim nanosom dosežete mehko sijočo barvo. Podarite ustnicam naravno lep videz!

šminka

Celotno kolekcijo ARTDECO Green Couture si oglejte TUKAJ.

Ob prihajajočem dnevu žena vas pri ARTDECO razvajajo tudi s 25 % popusta, ki velja v spletni trgovini od 5. do 8. marca 2021. Uporabite kodo DANZENA.

Foto: PR