Če imate suho kožo, potrebujete tekočo podlago, ki vam bo zagotovila sijoč videz

suho kožo

Suha koža potrebuje veliko vlage, zato zanjo tudi niso primerne vse tekoče podlage. Nekatere jo lahko še bolj izsušijo in povzročijo nastanek lusk ter suhih predelov, kar zagotovo ni videti privlačno. Zato smo preverili, kakšna tekoča podlaga je idealna za suho kožo.

Še preden nadaljujemo, je treba poudariti, da je razlika med suho in dehidrirano kožo. Dehidrirani koži primanjkuje vode, zato je suha, groba in vas zateguje, prav tako pa je nagnjena luščenju. Suha koža pa je tip kože, kar pomeni, da vaša koža proizvaja zelo malo sebuma. (Obstaja razlika med vlaženjem in hidriranjem kože)

V obeh primerih je kožo potrebno dobro navlažiti in jo nahraniti, ženske s suhim tipom kože pa imajo velikokrat tudi težavo najti idealno tekočo podlago.

Na tržišču je namreč ogromno mat formul tekočih podlag, ki so primerne za mastno kožo, prav tako pa obstaja veliko BB krem, ki zagotavljajo naraven zaključek, obenem pa ne prekrijejo dovolj nepravilnosti. Kaj pa, če vseeno želimo dobro prekrivnost in imamo suho kožo? Pri tem je potrebno paziti, da se tekoča podlaga ne ‘zasidra’ v majhne gubice, da kože ne izsuši in da ne povzroči luskic. Potrebno je najti podlago, ki bo koži zagotovila sijaj in jo obenem navlažila. Zato je prvi korak, da iščete tekočo podlago, ki zagotavlja to dvoje. Če pa vsebuje še hialuronsko kislino, toliko bolje.

Priprava kože je ključna

Pri tem ne smete pozabiti niti na predhodno pripravo kože na ličenje, ki je osnova. Dobra negovalna rutina, ki bo kožo navlažila, je ključna, če želimo popoln videz. Zato morate uporabljati primerno čistilno sredstvo, vlažilno kremo in serum, ki so namenjeni suhi koži.

Kakšen tip tekoče podlage je najboljši za suho kožo?

Za suho kožo je najbolje izbrati tekočo podlago s srednjo do močno prekrivnostjo. Formula naj bo tekoča ali kremna, saj na ta način ne bodo nastale luskice in ne boste ustvarili videza ‘maske’. Tekoča podlaga naj bo narejena na vodni osnovi in naj vsebuje hranljive negovalne sestavine, ki bodo koži zagotovile vlago. Namig: vsaka tekoča podlaga, ki ima v imenu besedo ‘serum’, bo zagotovo poskrbela za vse, kar smo omenili v tem članku.

V galeriji boste našli nekaj najboljših tekočih podlag za suho kožo v različnem cenovnem razponu.

 

Kremno rdečilo za lica je najboljša izbira, če želite naravni videz

Foto: People Images / Getty Images Plus via Getty Images, PR