Hitra in učinkovita nega stopal v le 4 korakih

nega stopal

Sedaj je čas, da nekaj več časa posvetimo tudi svojim stopalom. Čeprav morda mislite, da gre za zapleten postopek, je nega stopal lahko zelo preprosta in hkrati učinkovita. Zato vam prinašamo nekaj nasvetov, kako se lahko na hiter način znebite odebeljenih pet in razpokane kože.

Pogled na neurejena stopala je zelo neprivlačen, zato je sedaj odličen čas, da si jih uredite. Stopala bodo nato mehka, gladka in lepa. In kaj je najbolje? Ni vam treba obiskati kozmetičnega salona, saj lahko to storite kar doma.

Postopek nege stopal:

#1 Z nego začnite zvečer. Stopala najprej umijte z nežnim milom. Zatem jih dobro obrišite z brisačo in nanje nanesite sezamovo olje. Nato pa obujte bombažne nogavice, ki jih imejte obute čez noč.

#2 Naslednji dan v lavor s toplo vodo vlijte sveže stisnjeni sok polovice limone in stopala namakajte 10 minut. Ko se koža zmehča, s strgalom za pete odstranite zadebeljeno kožo.

#3 Kokosovo olje je eden izmed boljših izdelkov za nego kože. Hitro prodre v kožo, celo hitreje od mandljevega olja, kože ne masti in ima prijeten vonj. Najbolj blagodejno vpliva na razpokano in suho kožo. S krožnimi gibi pred spanjem na pete nanesite kokosovo olje in spet obujte bombažne nogavice. Naslednje jutro s strgalom odstranite grobo kožo, umijte stopala z mlačno vodo in jih posušite z brisačo.

#4 Nego vzdržujte tako, da vsak večer na stopala nanesete bogato vlažilno kremo.

 

Nega nog: kako do mehkih in gladkih nog v udobju vašega doma

Foto: Prostock studio / Getty Images Plus via Getty Images