Kako lase zaščititi pred klorom v bazenu?

klorom v bazenu

Zaradi klora v bazenu lahko vaši lasje spremenijo pigment in postanejo zeleni. Poglejmo, kako lase zaščititi pred klorom v bazenu …

Tako kot je lase potrebno zaščititi pred UV žarki, da ne bi postali dehidrirani, suhi in se lomili, jih je potrebno zaščititi tudi pred klorom v bazenu. Zaradi klora so lahko vaši lasje namreč videti kot slama.

Klor v bazenu bo iz las povlekel naravna olja in vlago, ker pa je poln kemikalij, bo tudi oslabil lase ter spremenil barvo (če se barvate in sploh, če ste lase belili). Zaradi klora lahko lasje postanejo celo zeleni. Vendar na srečo obstaja preprosta rešitev, ki bo lase zaščitila pred poškodbami in spremembo barve.

Gre za balzam za lase – povsem preprosto, kajne? Preden greste v bazen, na lase nanesite sloj balzama in s tem boste ustvarili zaščito med klorom in lasmi. Lase je nato najbolje speti v figo.

Kako deluje ta postopek?

Ker klor iz las povleče vlago, bo balzam na naraven način zaprl kutikolo in s tem lase nahranil. Vloga balzama je ravno ta, da poveča raven vlage in zdravih hranljivih snovi, poskrbi za elastičnost ter zgladi in zmehča lase. Najboljša izbira je balzam za lase, ki se ne spira in se ga dobi v pršilu. In čeprav balzam za lase sicer nanesete na mokre lase, ga lahko brez težav tudi na suhe – bistvo je le v tem, da ga nanesete pred stikom las s klorom.

 

Foto: Unsplash, povzeto po ljepotaizdravlje.hr