Kako najti najboljši odtenek tekočega pudra za vašo polt?

by | 30. 03. 2021
odtenek tekočega pudra

Najti popoln odtenek tekočega pudra, ki se bo kot ulit skladal z barvo vaše polti, se zdi kot misija nemogoče. In to kljub temu, da je na voljo ogromno znamk in še več odtenkov – kar na nek način še otežuje zadevo. Naj vam priskočimo na pomoč z nekaj nasveti, da boste končno našli puder in odtenek, ki bo pravi za vas.

Ženske smo takšne, da vedno želimo preizkusiti novo maskaro, novo senčilo, korektor … in ja, tudi tekoči puder. Kljub temu, da nam sedanji morda ustreza, je vedno nekaj vznemirljivega v novi reklami za puder. Potem se tudi velikokrat zgodi, da z nakupom pihnemo mimo – sploh, če smo pogumne in puder naročimo celo prek spleta (ja, vse smo že bile tam).

Torej, pomembno je, če se le da, da puder preizkusimo v živo v drogeriji ali lekarni. Sicer se zna tudi tukaj zgoditi, da bo odtenek tekočega pudra na umetni svetlobi videti odlično na naši koži, na dnevni svetlobi pa bo katastrofa. Kakorkoli, pred vami je nekaj pomembnih nasvetov za izbiro pravega odtenka tekočega pudra, ki so nam jih zaupali umetniki ličenja.

Da smo si na jasnem, v glavi imejte en cilj: iščete puder, ki bo na vaši koži izgledal kar se da naravno, kot da sploh ne bi nosili ličil. Nato pa pride težji del: kako sploh doseči to? Pravzaprav to zahteva kar nekaj poskusov in napak, ampak ko boste našli ‘pravega’, boste vedeli.

Misija: pravi odtenek

Da bi našli pravi odtenek tekočega pudra, izberite 3 odtenke, ki se najbolj skladajo z barvo vaše polti. Nanesite jih na lica, tik pod očmi in počakajte dve minuti, preden jih s prsti ali gobico vtrete v kožo. Tako boste takoj videli, kateri odtenek je najboljši. Pred nakupom je tudi pomembno, da puder stestirate na celotnem obrazu in na dnevni svetlobi. Večina pudrov ima na voljo testerje ali vam jih v drogeriji majhno količino stisnejo v posodico.

Mešanje tekočih pudrov

Nekateri odtenki polti pa so takšni, da zanje nikakor ne boste našli popolnega odtenka pudra. V tem primeru je najbolje izbrati dva odtenka pudra, ki vam ustrezata in ju zmešati. Tukaj ni drugega nasveta kot ta, da preizkušajte kombinacije, dokler ne najdete idealne.

Popolna polt

Popolna polt se začne s pripravo kože in konča z utrjevanjem ličil. Kožo morate zato dobro navlažiti s kremo ali serumom, saj boste tako poskrbeli za dobro podlago za nanos ličil. Nato nujno uporabite tudi primer, ki bo kožo še dodatno zgladil. Zatem nanesite tekoči puder, po potrebi še korektor in ju fiksirajte s transparentnim pudrom v prahu, za katerega uporabite velik čopič. Tako boste dosegli lepo, poenoteno in gladko polt.

Oznake pudrov

Večina kozmetičnih znamk ima pudre označene s črkami in številkami. Nahitrejši način, da boste sploh vedeli, med katerimi odtenki iskati, je tale seznam: če ste svetle polti, iščite med številkami 10 do 20; olivne polti med 30 in 40; temne polti pa med 40 in 50. Če vaši polti ustrezajo hladni toni, izbirajte med pudri s črko C, topli toni so označeni s črko W, nevtralni pa s črko N.

Da boste našli pravi odtenek za vašo polt, vam bo zagotovo vzelo nekaj časa, preizkušanj in napak – zato je najbolje, da ne zapravite celega premoženja za pudre, ampak da poskusite s testerji (če je le možno).

Poglejte si tudi nasvete umetnice ličenja, ki liči veliko zvezdnikov, Lise Eldridge:

Preberite tudi članek 5 najboljših drogerijskih korektorjev.

Foto: utkamandarinka/ iStock / Getty Images Plus via Getty Images