Kako prilagoditi barvo pudra svoji polti, brez da kupite novega?

barvo pudra

Vsem se kdaj zgodi, da kupimo napačno barvo pudra, vendar to ne pomeni, da moramo kupiti novega. Poznati je potrebno le nekaj trikov, s katerimi ta puder ‘rešimo’. Enako velja za menjavanje odtenka glede na letni čas.

Pot do popolnega pudra je lahko zares dolgo potovanje, saj smo vedno v iskanju pravega. Ko pa enkrat najdemo tistega pravega za svoj tip kože, upamo, da bo čim dlje na tržišču. Slaba stvar je v tem, da vam en puder verjetno ne bo odgovarjal vse leto. Pozimi pridejo v poštev svetlejši pudri, ki so bolj prekrivni, poleti pa lahkotne podlage v nekoliko temnejših odtenkih. Na srečo pa obstajajo triki, zaradi katerih ne boste potrebovali dveh različnih pudrov, saj boste obstoječega le nadgradili, da se bo prilagodil vaši polti.

Posvetlitev

Če je puder, ki ga uporabljate, pretemen, mu dodajte nekaj kreme za obraz, ki bo pripomogla k posvetlitvi pigmentov v pudru. Če pa se vam zdi kombinacija pudra in kreme pretežka, uporabite primer, s katerim boste dosegli enak učinek, obenem pa bo tudi dalj časa obstojen.

Potemnitev

Najbolj enostaven način za potemnitev pudra je ta, da po nanosu pudra na obraz, na določene predele, ki bi naravno potemneli na soncu, nanesete še malo tekočega ali kremnega bronzerja.

Mešanica dveh odtenkov

Obstaja tudi možnost, da za svojo barvo polti nikakor ne boste našli popolnega pudra. V tem primeru vam predlagamo, da kupite dva odtenka – svetlejšega in temnejšega ter ju zmešate pred vsakim nanosom. Na ta način boste lahko odtenek prilagodili tudi glede na letni čas.

 

Primer oziroma podlaga za obraz bo zabrisala pore in podaljšala obstojnost pudra

Foto: Pavlyukv / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr