Lepotni nasveti Tjaše Kokalj Jerala

lepotni nasveti

Tjaša velja za eno tistih žensk, pri kateri vedno iščemo navdih, tako za lepoto kot za modo. Z nami je delila svoje lepotne trike in nasvete ter nam zaupala, kako je materinstvo spremenilo njen lepotni ritual. Njeni lepotni nasveti vam bodo zagotovo prišli prav.

lepotni nasveti tjaša kokalj
Vaš jutranji lepotni ritual?

Ne želim biti klasično ‘mamasta’ v tem odgovoru, ampak dejstvo je, da se ob materinstvu marsikatera stvar spremeni. In tako je sedaj moj jutranji lepotni ritual vsak dan drugačen. Včasih imam celo čas za nežno masažo obraza z mojim najljubšim oljem, ki mu sledi krema za obraz in potem minimalno ličenje, kakšen dan pa nimam časa niti, da si umijem zobe (smeh). Toliko o ritualih (smeh).

Obstajajo kakšni lepotni nasveti, ki so vam jih zaupali vizažisti in jih sedaj vestno koristite?

Lepotni nasveti, ki sem jih v letih dela kot model in manekenka pobrala od umetnikov ličenja, se kar vrstijo, a še vedno imam v spominu tiste prve začetke, ko me je učila mojstrica mojstric, Tina Fabjan. Še zdaj uporabljam njene nasvete pri poudarjanju obrvi in da se maskara hitreje suši, če z nanašalno palčko večkrat pomočimo vanjo in podobne. Tega je že zdaj več kot 12 let, lepotni trendi se spreminjajo, a večna klasika bo vedno v trendu.

Katera ženska za vas pooseblja lepoto in zakaj?

Zame univerzalna lepota ne obstaja, se pravi neka formula, kot npr.: mora imeti polne ustnice, modre oči, dolge trepalnice, napeta lička ipd. Zame obstajajo široki nasmehi, iskrice v očeh, topli objemi. Vse našteto pa najpogosteje združim v eno osebo in to je moja mami.

Kako negujete svoj obraz, kateri so vaši lepotni nasveti za nego obraza? Obiskujete kozmetične salone ali prisegate na domači spa?

Zadnje leto in pol imam kar domači SPA (smeh). Ker rada preizkušam novosti na trgu, se tudi rada razvajam z njimi in to je tiste moje pol urice za sebe na vsake toliko časa. Res pa je, da si vsake toliko rada privoščim profesionalni ‘lepotni servis’, nič invazivnega, samo dober piling, masažo obraza, čiščenje in nego.

Vaš lepotni adut? Kaj najraje izpostavite na svojem telesu in/ali obrazu?

Bi rekla, da na svojem obrazu najraje ali najpogosteje poudarim oči.

Se vaš stil ličenja prilagaja modnim smernicam ali ostajate zvesti svojemu?

Kot blogerka in nasploh navdušenka lepega rada testiram in preizkušam novosti, nove trende, a jih prilagajam sebi in svojemu jazu.

Katere lepotne izdelke najdemo v toaletni torbici, kateri so vedno z vami in brez katerega enostavno ne bi zdržali?

S seboj imam trenutno v torbi balzam za ustnice in bogato kremo za roke. Nikoli nisem s seboj nosila ličil, saj imam ponavadi tako dobro stestirane izdelke, da ne potrebujejo popravkov skozi dan. Morda le šminka. Zadnje čase prisegam na zelo obstojne mat šminke v pudrasto mesnatih odtenkih.

Kako materinstvo vpliva na vaše domače lepotne in negovalne tretmaje? Se je skrajšal čas ali spremenil način ali je ostalo vse po starem?

Čas se ni skrajšal, morda celo podaljšal, so pa tretmaji bolj poredki. A takrat ko so, si kar privoščim urico ali več uric zase. Začnem s kopeljo, pilingom, nadaljujem z nego telesa in zaključim pri obrazu.

Pedikura, manikira – doma ali v salonu?

Pred časom bi rekla doma, ker sem uživala v času, ko sem si delala manikiro ali pedikuro, sedaj ko sem mamica, pa si rada vzamem tisto urico, da me malce porazvajajo v salonu.

Kako skrbite za svojo fizično kondicijo in s čim ohranjate svojo zavidanja vredno postavo?

Oh, lepo vas prosim (smeh)! Hvala lepa za lepe besede, sicer pa je stanje daleč od zavidanja vredne postave, sem se pa v zadnjem času sprejela z vsemi svojimi plusi in minusi. Časa za vadbo ob dvojčicah nimam, oziroma bom kar po pravici povedala, da zvečer, ko ju z možem dava spat, se raje vržem na kavč, kot pa da bi šla še nekam ‘švicati’. Morda se bo to nekoč spremenilo, a za zdaj sem se letos zaobljubila, da se bom imela rada in da bom delala – če se mi bo ljubilo – le nekaj vaj za moč. Da bom močna za moji punčki.

Če bi imeli možnost spremeniti nekaj na svoji zunanjosti – kaj bi to bilo, če sploh kaj?

Vedno sem govorila, da takšna kot sem, sem in ne bi ničesar spremenila. Po porodu in dojenju, oziroma izbrizgavanju mleka za moji nedonošenki, so se moje že tako majhne prsi še bolj izpraznile, če se lahko tako izrazim. Zelo iskreno povedano sem se nekaj časa glede tega kar precej obremenjevala, potem pa se spet sprejela takšna kot sem. Pri tem mi je samozavest nazaj pomagal pridobiti tudi moj mož, ki pravi, da sem mu všeč (smeh).

Vaš odnos do lepotnih popravkov (manj invazivnih in kirurških)?

Še vedno me plašijo. To je to.

Kako si napolnite baterije, kako se sproščate?

Oh, čisto različno. Lahko je to miren večer doma, klepet s prijateljico ob martiniju, sprehod s kužki, res dolg sprehod in sončen dan s puncama, plesna noč z možem, vroča peneča kopel. Samo povejte in sem tam (smeh)!

Vaša definicija lepote?

Lepota je povsod okoli nas, samo prav moramo gledati. Lepota ni instant, čeprav včasih deluje, da je lahko. Lepota je odraz iskrenosti, dobrosrčnosti, čutnosti, je čudovita zmes ne pravih odtenkov senčk za oči in popolnega senčenja ter osvetljevanja, ampak pravega jaza.

 

Preberite tudi Lepotni pogovor s čudovito Lorello Flego

 

Foto: osebni arhiv; Pogovarjala se je: Nina Urbančič Romih