Lepotni pogovor s čudovito Lorello Flego

lepotni pogovor

Skozi lepotni in modni svet se že dve desetletji sprehaja graciozno in pokončno. Njen zaščitni znak so najbolj modre oči na planetu in topel nasmeh. Težko si je predstavljati boljšo sogovornico (tudi) na temo lepote. Samo poglejte jo!

lorella flego

Vaše delo od vas zahteva naličen obraz. Ste naličeni tudi v prostem času?

Moram povedati, da je zame ličenje obred in del ženstvenosti. Nekako je tako, da mi je ličenje zelo všeč in me sprošča. Zato sem naličena tudi v prostem času, a prav minimalno: maskara in bleščilo za ustnice sta čisto dovolj.

Jutranji lepotni ritual?

Sem obsedena s čiščenjem kože: tonik in krema sta ključnega pomena, šele potem so na vrsti ličila. In dvakrat na teden nujno piling, da malo prebudim kožo. Že dolgo uporabljam L’Occitanov Mandljev masleni piling za telo, odlično diši in vem, da ne bi smela, a ga uporabljam tudi za obraz in je zame dobra izbira.

Kaj vam pomenita kozmetika in ličenje? Nujno zlo, navado, užitek …?

Nedvomno užitek, ker obožujem barve in sem vedno v iskanju novih izdelkov. Gre prav za ženski obred, ki poskrbi za dobro voljo.

Katera ženska za vas pooseblja lepoto in zakaj?

Julia Roberts, ker je naravna, nasmejana, lepa na svoj način in večna. V mojih mislih je vedno ‘Čedno dekle’, a tudi pri 50. je videti vrhunsko in nosi skinny kavbojke, kot bi jih imela 20. Zame je res top ženska.

Vaš lepotni adut? Kaj najraje izpostavite na svojem telesu in/ali obrazu?

Na obrazu najraje izpostavim oči in obrvi, ker sta moj zaščitni znak. Na telesu pa morda dolge noge, vendar ne v smislu, da sem v mini krilu, bolj v smislu, da izbiram kroje, ki poudarijo dolžino nog.

Katere lepotne izdelke najdemo v vaši toaletni torbici, kateri so vedno z vami in brez katerega enostavno ne bi zdržali?

Obožujem L’Occitane Booster Immortelle Reset za nočno nego obraza. Nikamor ne grem tudi brez maskare Better than sex znamke Too Faced, ki je zame najboljša na svetu. Obožujem pudre znamke Deborah, še posebej njihovi 24 Ore Perfect z zelo posebnim aplikatorjem in bleščila za ustnice od Anastasie Beverly Hills. Zelo so mi všeč dišave Aerin Lauder, nekoliko bolj ekskluzivne in resnično elegantne. Ključnega pomena so tudi korektor, rdečilo za lička in obarvan gel za obrvi. Obožujem Melvitino izjemno zlato olje, ker imam zelo suho kožo na telesu in jo neprestano negujem. V zadnjih letih prisegam tudi na črn svinčnik za oči, ki je rahlo nadomestil modrega; všeč mi je, če je pogled intenziven.

Kako skrbite za svoje lase?

Z maskami, pa tudi z naravnimi tabletami za rast. Lasje so zgodba zase in bi jih morala še več negovati, kajti zaradi stresa jih kar precej izgubljam, imam pa hkrati srečo, ker vedno rastejo novi. Ampak feniranje in likalnik vsekakor ne pomagata, zato uporabljam specifične produkte znamke Moroccanoil. Njihovo olje za konice in maska za vlaženje sta pravi ‘must have’.

Kako si napolnite baterije, kako se sproščate?

Z branjem in tudi tako, da ne delam nič posebnega. V resnici se zelo sproščam takrat, ko pišem kolumne za svojo spletno stran www.glitter.si, ker nekako odmislim slabe stvari in se prav čistim. To me zelo sprošča in veseli. Tu in tam naredim kopel s sivko, veliko potujem in skušam ostati osredotočena na ta trenutek, čeprav je zelo težko.

Na katero športno aktivnost oz. vadbo prisegate?

Na domačo telovadbo in odbojko, ki jo obožujem. Če ne bi bila mama, bi jo vsekakor igrala vsaj trikrat na teden, z majhnim otrokom pa ni izvedljivo.

Pedikura, manikira – doma ali v salonu?

Vse doma, ker nimam preveč prostega časa, imam pa vse pripomočke za odlično nego. Ko pa uspem, grem v lepotni salon, ker mi je zelo všeč, če me razvajajo.

Kako negujete svoj obraz? Obiskujete kozmetične salone ali prisegate na domači spa?

Obiskujem salone za zelene pilinge, ker mi zelo koristijo. Drugače pa ga negujem doma z različnimi pilingi in dobrimi maskami. Všeč so mi tiste na blagu, ker so zelo napojene in dovolj mastne. Načeloma gre za večerne obrede, tako da se zjutraj zbudim z novim obrazom. Tu in tam ne škodi!

Če bi imeli možnost spremeniti nekaj na svoji zunanjosti, kaj bi to bilo, če sploh kaj?

Povem vam, da sem zelo zadovoljna in bi težko karkoli spremenila. Ok, lahko rečem, da bi imela manj gub, a me v resnici ne motijo, ker so del mojega življenja in pričajo o vsem, kar je bilo. Tudi to je pomembno.

Vaša definicija lepote?

Samozavest in prijaznost, ker brez tega ne moreš biti lepa.

Lepotni nasvet za bralke L&Z?

Bodite srečne, ker je življenje prekratko in tudi zato, ker si tega zaslužite. Ko ste srečne globoko v sebi, potem postanete tudi lepe.

Pogovarjala se je: Nina Urbančič Romih; Foto: osebni arhiv, Zen