Na hiter način se znebite odebeljenih pet in razpokane kože

by | 30. 07. 2021
odebeljenih pet

Če tega še niste storili, čeprav smo že sredi poletja, je sedaj zares skrajni čas. Pred dopustom vsekakor poskrbite tudi za svoja stopala. Prinašamo vam nekaj nasvetov, kako se lahko na hiter način znebite odebeljenih pet in razpokane kože.

Pogled na neurejena stopala je zelo neprivlačen, zato je sedaj skrajni čas, da si jih uredite. Stopala bodo nato mehka, gladka in lepa. In kaj je najbolje? Ni vam treba obiskati kozmetičnega salona, saj lahko to storite kar doma.

Postopek nege stopal:

#1 Z nego začnite zvečer. Stopala najprej umijte z nežnim milom. Zatem jih dobro obrišite z brisačo in nanje nanesite sezamovo olje. Nato pa obujte bombažne nogavice, ki jih imejte obute čez noč.

#2 Naslednji dan v lavor s toplo vodo vlijte sveže stisnjeni sok polovice limone in stopala namakajte 10 minut. Ko se koža zmehča, s strgalom za pete odstranite zadebeljeno kožo.

#3 Kokosovo olje je eden izmed boljših izdelkov za nego kože. Hitro prodre v kožo, celo hitreje od mandljevega olja, kože ne masti in ima prijeten vonj. Najbolj blagodejno vpliva na razpokano in suho kožo. S krožnimi gibi pred spanjem na pete nanesite kokosovo olje in spet obujte bombažne nogavice. Naslednje jutro s strgalom odstranite grobo kožo, umijte stopala z mlačno vodo in jih posušite z brisačo.

#4 Nego vzdržujte tako, da vsak večer na stopala nanesete bogato vlažilno kremo.

 

Preberite tudi članek Kako kožo negovati po dopustu in ji povrniti zdrav lesk.

Foto: Fahroni / Getty Images Plus via Getty Images