Navdihujoči dišavi, ki vas bosta zasvojili s svojo čutnostjo

by | 27. 05. 2021
dišavi

Pred vstopom v poletje so v kozmetični hiši Guerlain predstavili dve novi navdihujoči dišavi, ki vas bosta zasvojili s svojo čutnostjo.

Poetične, presenetljive, zasvajajoče

Od leta 1999 sveže dišave v kolekciji Guerlain Aqua Allegoria raziskujejo nove vrtove, resnične in namišljene, ki na poti širijo sanjsko svežino. Narava je brezmejna, dragoceno polje neskončnih možnosti, po katerem se navdihujeta Thierry Wasser, Guerlain Master Parfumer in Delphine Jelk, Guerlain Perfumer. V trenutkih pobega njune štiri roke in dva duha nenehno premikata meje ustvarjalnosti. Od oddaljenih esenc do rustikalnih cvetnih listov z najbolj legendarnimi cvetovi parfumerije se njihovi materiali sestavijo kot roj čebel. Zato vsaka formula postane nektar, prepojen z okolico, kulturo in duhom trenutka.

guerlain aqua

Polje divjih cvetlic in lepota medu

Čebele vzletajo, nabirajo cvetni prah, povzdignejo vse, od najpreprostejših cvetov do nekaterih najbolj izjemnih vrst na planetu. Odkar so leta 1853 prvič pristale na ikonični BEE BOTTLE, so čebele simbolizirale lepoto ter zapuščino in ohranjanje narave. Čebele so kot neskončen vir navdiha za Guerlain prežele linijo Abeille Royale – istoimensko paleto izdelkov za nego kože – okrasile njihove najdragocenejše steklenice, izboljšale posebne kreacije omejene izdaje in najbolj iznajdljivo pristale na številnih kulturnih prizadevanjih kozmetične hiše (vključno z razstavami in literarnimi nagradami).

Zavezanost trajnosti

Čebele v Guerlainu predstavljajo strastno zavezanost trajnosti in željo po prizadevanju za lepši in trajnejši svet. Že več kot deset let je Guerlain veliko svojih programov in partnerstev posvetil čebelam, vključno s sponzorstvom Združenja za konservatorij črnih čebel Ouessant Island Bretany, partnerstvom s francoskim observatorijem za apidologijo (OFA), programom čebelje šole, ki ga podpirajo zaposleni v Guerlainu za dvig ozaveščenosti mladih o ohranjanju čebel, partnerstva s fundacijama GoodPlanet in Elyx. In zadnji je program podjetniškega čebelarstva Women for bees/ženske za čebele v partnerstvu z UNESCO-MAB v njegovih biosfernih rezervatih in v sodelovanju z OFA. Čebela je za Guerlain postala nenadomestljiv simbol.

Novi dišavi

V tej sezoni čebela veže zlato nit skozi dve dišeči alegoriji in dve olfaktivni zgodbi. Posvečene tej čudoviti alkimiji, nove izdaje Aqua Allegoria s spoštovanjem črpajo najlepše iz narave. In to sta Nettare di Sole in Flora Salvaggia. Prva pripoveduje o polju divjih cvetov, ki drhtijo pod čebeljim plesom. Druga raziskuje meden šopek, sestavljen iz najlepših cvetov dišave. Konec koncev so čebele več kot le simbol, so njihov originalni parfumer.

guerlain

Foto: PR