Revolucionarno odkritje proti pigmentnim madežem

by | 03. 03. 2021
proti pigmentnim madežem

Adijo, pigmentni madeži, dobrodošla sijoča in enakomerna polt! NIVEA predstavlja rezultat desetletja intenzivnih raziskav, linijo NIVEA CELLULAR LUMINOUS630® proti pigmentnim madežem, s patentirano učinkovino LUMINOUS630®, ki zmanjša obstoječe pigmentne madeže, preprečuje nastanek novih in je nežna do kože. Rezultati so vidni že v 4 tednih!

Proti pigmentnim madežem

Številne ženske priznavajo, da jih pigmentni madeži motijo. Temnih območij na obrazu ne želijo samo prekriti, ampak jih posvetliti – in to na čim bolj nežen način. Strokovnjaki za kožo pri znamki NIVEA so zato začeli iskati učinkovino, ki bi na čim bolj naraven način posvetlila pigmentne madeže in jih izenačila s tenom kože.

Rezultat je nova negovalna linija NIVEA CELLULAR LUMINOUS630® proti pigmentnim madežem – revolucija na področju raziskovanja pigmentnih madežev pri znamki NIVEA. NIVEA CELLULAR LUMINOUS630® linija proti pigmentnim madežem učinkuje na obstoječe pigmentne madeže in pomaga preprečevati nastanek novih.

Intenzivni serum in dnevni fluid NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 proti pigmentnim madežem

Zakaj se pojavijo pigmentni madeži?

»Pigmentni madeži na obrazu so posledica neenakomerne tvorbe melanina,« razlaga dr. Lara Terstegen, vodja oddelka za raziskave in razvoj pri znamki NIVEA. »Melanin je naraven pigment v naši koži, ki skrbi za naravno barvo kože vsakega človeka. Toda različni dejavniki lahko pospešijo čezmerno tvorbo melanina.«

Najpogostejši sprožilec je nezaščitena izpostavljenost soncu. S staranjem lahko pride do prerazporeditve pigmenta in nastanka tako imenovanih »starostnih peg«. Tudi hormonska nihanja med nosečnostjo ali v menopavzi lahko sprožijo nastanek temnih madežev. Dokazano je tudi, da so madeži lahko vidna posledica vnetij kože, kot so akne.

Rezultat desetletja raziskav

Rešitev za to neželeno kopičenje pigmenta so raziskovalci pri znamki NIVEA iskali deset let. V tem času so preizkusili 50 tisoč molekul kot možne sestavine za nežno nego obraza, da bi našli najboljšo učinkovino, ki bi lahko pomagala uravnavati tvorbo melanina. Izkazalo se je, da je molekula številka 630 posebno učinkovita: to revolucionarno odkritje je pomenilo rojstvo učinkovine LUMINOUS630®.

Patentirana učinkovina LUMINOUS630® deluje na dveh ravneh:

1. Deluje na obstoječe pigmentne madeže: madeže posvetli in jih zmanjša.

2. Preprečuje nastanek novih pigmentnih madežev. Rezultat je enakomerna, sijoča koža.

Intenzivni serum

Novi NIVEA CELLULAR LUMINOUS630® intenzivni serum proti pigmentnim madežem učinkuje na tri vrste pigmentnih madežev: lahki serum zmanjša pigmentne madeže zaradi sonca, madeže, ki se pojavijo med nosečnostjo ali v menopavzi, in starostne pege. Poleg tega preprečuje nastanek novih madežev. Že po štirih tednih vsakodnevne uporabe vidno posvetli pigmentne madeže, po osmih tednih pa vidno zmanjša njihovo intenzivnost.

Intenzivni serum NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 proti pigmentnim madežem

Matirni dnevni fluid

Novi matirni NIVEA CELLULAR LUMINOUS630® dnevni fluid ZF 50 proti pigmentnim madežem idealno dopolnjuje intenzivni serum. Izjemno lahka, visoko učinkovita formula z učinkovino LUMINOUS630®, obogatena s hialuronsko kislino in vitaminom E, vsebuje tudi zaščitne UVA-/UVB-filtre z ZF 50. Izdelek zmanjša pigmentne madeže in preprečuje nastanek novih. Kožo ščiti pred prezgodnjim staranjem zaradi svetlobe in jo oskrbi z vlago. Za gladko, napeto kožo, enakomeren ten in naraven sijaj.

Dnevni fluid NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 z ZF 50 proti pigmentnim madežem

Več o izdelkih si preberite TUKAJ.

Foto: PR