Termalne vodice v pršilu: imamo od njih sploh kakšne koristi?

termalne vodice

Termalne vodice za obraz: poraja se vprašanje, ali se na njih splača trošiti denar? V tej vročini so zelo priročne, nas lepo ohladijo, navlažijo kožo na obrazu in zmanjšajo neprijeten občutek, ki nastane ob potenju. Zato tudi velikokrat posežemo po njih, saj jih lahko enostavno spravimo v torbico in so z nami na poti. Ampak, kako učinkovite so?

Koristi termalne vodice za obraz

Čeprav že ptički na vejah čivkajo, da je osnova vsake nege kože vlaženje, pogosto nimamo občutka, da termalna vodica obraz hidrira na enak način kot serumi in kreme, temveč nanjo gledamo bolj kot pripomoček za hlajenje. No, resnica je daleč od tega. Termalna voda se že iz antičnih časov uporablja za zdravljenje bolezni kože, raznih reakcij na njej, dermatitisa, psoriaze, vnetij in poškodb. Ravno zaradi številnih mineralov, ki jih vsebuje (v večini sta to cink in kalcij), njen blagodejni vpliv dobro poznajo tudi strokovnjaki.

Vključite jo v rutino nege kože

Poleg vlaženja ima termalna vodica še nekaj funkcij – pomirja, nahrani in zmehča kožo. V rutini nege kože jo lahko uporabimo kot tonik, saj bo uravnovesila pH vrednost kože. Odlična pa je tudi kot zaključek ličenja, saj deluje kot utrjevalec ličil. Sedaj, ko ste spoznali, kakšne dobre lastnosti imajo termalne vodice, vam predlagamo nekaj takšnih, po katerih največkrat posegamo tudi sami.

 

Poglejte, kateri so še drugi hladilni lepotni izdelki, ki vam bodo pomagali v tej vročini.

Foto: Ridofranz / Getty Images Plus via Getty Images, povzeto po ljepotaizdravlje.hr