To je 5 najpogostejših napak, ki jih počnemo pri nanosu korektorja

korektorja

Ste prepričani, da pravilno nanašate korektor? Pred vami je 5 najpogostejših napak pri nanosu korektorja, zato preverite, če počnete katero izmed njih.

Korektor je zares priljubljeno ličilo, tudi zato, ker je enostaven za uporabo. Njegov namen je jasen: prekrivanje. Z njim lahko prekrivate mozolje, podočnjake ter ostale nepravilnosti. Vse skupaj zveni preprosto, vendar lahko z njim naredite tudi nekaj napak. In prepričani smo, da zagotovo delate katero od teh 5 napak …

#1 Za prekrivanje podočnjakov uporabljate gost korektor

Za občutljiv predel pod očmi vsekakor ne smete uporabljati preveč gostega korektorja, kot so npr. korektorji v stiku. Kremna tekstura in visoka vsebnost pudra namreč takoj izsušita tanko kožo pod očmi. Posledica so vidne gubice, v katere se korektor nabere. Zato je zelo pomembno, da izberete korektor, ki je lahkoten in tekoč. Še bolje je, če vsebuje tudi hialuronsko kislino.

#2 Korektor nanesete pred tekočo podlago

Seveda je tudi tako v redu, vendar ima številne prednosti, če korektor nanesete šele po nanosu tekoče podlage. Na ta način boste prekrili le še najbolj kritične predele, kot so npr. mozoljčki. Če pa boste korektor nanesli pred tekočo podlago, ga boste kasneje zagotovo morali še popravljati, ker ga boste s podlago delno izbrisali.

#3 Nanašate presvetel korektor

Res je, da se morate držati pravila, da je korektor en ali dva odtenka svetlejši od vaše polti. Je pa to pravilo odvisno od predela, ki ga prekrivate. Če prekrivate podočnjake, potem mora biti korektor le en odtenek svetlejši od vaše polti. Če ga uporabljate za osvetljevanje določenih predelov obraza, je lahko dva odtenka svetlejši. Če pa želite prekriti rdečico in mozoljčke, potem mora biti enakega odtenka kot je vaša polt.

(5 najboljših drogerijskih korektorjev)

#4 Korektor nanašate na prevelik del obraza

Če s korektorjem poudarjate linije obraza ali jih osvetljujete (contouring in highlighting), ga lahko nanesete večjo količino. Sicer pa se je najbolje držati pravila ‘manj je več’. Gre za to, da so korektorji zelo prekrivni in se lahko zgodi, da bo vaš make-up premočan.

#5 Korektorja ne zabrišete

Tako kot je to potrebno narediti pri tekoči podlagi, morate zabrisati tudi korektor. Le tako se bo izdelek lepo zlil s poltjo in ne bo vidnih robov. Za to lahko uporabite prst (sploh za predel pod očmi) ali pa poseben čopič za nanos korektorja.

 

Foto: Dima Berlin / Getty Images Plus via Getty Images