Triki: kako bo senčilo za oči obstojno čim dlje?

by | 21. 04. 2021
senčilo za oči

Če se vam senčilo za oči zelo hitro razmaže ali zbledi, potem poskusite nekaj trikov umetnikov ličenja, ki zagotavljajo dolgo obstojnost …

Ko se zjutraj naličimo za v službo, si želimo, da bi bila naša ličila ves dan obstojna. Temu pa žal ni vedno tako. Sploh, ko govorimo o ličenju oči – lahko se razmaže maskara, največkrat pa je težava ravno v senčilu za oči. Če ga ne nanesemo pravilno, bo čez dan skoraj zagotovo zbledelo. Pred vami je nekaj trikov, kako ličila na očeh fiksirati, da bodo čim bolj obstojna.

1. Osnova

Če ste mnenja, da so primerji le zapravljanje denarja, je čas, da to mnenje spremenite. So namreč odličen način, da na vekah pripravite podlago za nanos senčila. Uporabite lahko tudi korektor, obvezno pa na veke ne nanašajte tekočega pudra, saj je preveč tekoč in se senčilo ne bo lepo oprijelo podlage.

2. Kremna senčila

Na veke najprej nanesite sloj kremnega senčila, saj se bo senčilo za oči v prahu nato ‘zalepilo’ nanj. Izberite odtenek v barvi vaše kože, saj tako ne boste spremenili barve senčila v prahu.

3. Rdečilo za lica

Potem, ko ste naličili oči, z velikim čopičem nanesite majhen sloj rdečila za lica ali bronzerja, ki ga uporabljate tudi na licih. To bo še dodatno učvrstilo senčilo, ne bo pa spremenilo njegovega odtenka.

4. Klešče za zavijanje trepalnic

Ko ste nanesli maskaro, trepalnice še dodatno zavijte s klešči za zavijanje. Poleg tega, da bodo vaše trepalnice lepo zavihane, bo tudi maskara dlje časa obstojna.

Preberite tudi članek Kako na naraven način do polnejših ustnic.

Foto: Lightfield Studios / iStock / Getty Images Plus via Getty Images