CHANEL predstavlja jesensko-zimsko kolekcijo

by | 10. 03. 2021
chanel

Modna znamka CHANEL je predstavila svojo novo Ready-to-Wear kolekcijo jesen/zima 2021/22. Vzdušje modne revije pa je opisala njihova kreativna direktorica, Virginie Viard.

Scenarij za modno revijo

“Obožujem kontraste, zato sem za velike, voluminozne zimske modne kose želela manjši prostor. Ne vem, če je to posledica časa v katerem živimo, vendar sem želela nekaj toplega in živega. Zamislila sem si scenarij, kako modeli ustvarjajo modno revijo le zase, se sprehajajo iz sobe v sobo, srečujejo na stopniščih, premetavajo oblačila v sobi za plašče in se nato podajo v drugo nadstropje, kjer se preoblečejo za nov izhod. Spomnila sem se na modne revije, o katerih mi je pripovedoval Karl in so se odvijale pred davnimi časi, ko so se modeli oblačili sami in se celo sami naličili,” pripoveduje Virginie Viard (kreativna direktorica znamke CHANEL), ko opisuje vzdušje CHANEL-ove modne revije kolekcije Ready-to-Wear za jesen/zimo 2021/22.

Čutno vzdušje

“Zato sem se odločila za pariški klub Castel. Obožujem ga zaradi njegovih številnih salonov, zavitega stopnišča, bara, … Zamislila sem si popotovanje čez prostore, njegov domači stil, kjer se modeli lahko preoblačijo, se skupaj naličijo in se zabavajo … Torej imajo pravi “girls night in”, poln zabave. Vse skupaj je zelo čutno.” In prav čutnost je tista, ki se dotika nove kolekcije, kjer sta pri ustvarjanju napovednikov in koncepta sodelovala duo Inez & Vinoodh, ki sta posnela modno revijo in se pri tem igrala s kontrasti, ki jih Virginie tako obožuje. Kontrast med volumnom, materiali in dušo. Dolg plašč iz tweeda, v kombinaciji z golimi koleni in voluminoznimi krznenimi škornji. Tweed kostim z majhnimi kvadratki in modrim lurexom, okrašen s perlicami in različnimi ogrlicami. Bel volnen plašč, podložen z umetnim krznom v kombinaciji s srebrnimi škornji. Ali pa smučarska oprava, okrašena z različnimi motivi v bolj ali manj živih barvah. V kombinaciji s sandali s trakci z dodatkom verigic ali majhnih pentljic.

“Kolekcija je mešanica dveh navdihov: zimskih smučarskih počitnic, ki jih obožujem in posebne ideje kul pariškega šik vzdušja, vse od sedemdesetih let do danes.” -kreativna direktorica znamke CHANEL, Virginie Viard

Foto: PR CHANEL