Kako pravilno izbrati športne superge?

by | 19. 02. 2021
športne superge

Nove športne superge so gotovo odlična motivacija za gibanje. Ni pomembno, ali ste bolj ljubitelji notranjih ali zunanjih športnih aktivnosti, pomembno je le, da vas pri rekreaciji spremlja kakovosten, funkcionalen in vzdržljiv par športnih copat. 

Kako pravilno izberemo športne superge?

− Pri pomerjanju vedno pazimo, da je med konicami prstov in sprednjim delom obutve vsaj za pol prsta prostora.
− Pozorni bodite, da izberete takšne športne superge, ki bodo ustrezale vaši aktivnosti. Za tek tako na primer izberite mehkejše, ki so bolj upogljive. Za boljše udobje in sproščeno uživanje v vaši športni aktivnosti, raje izberite superge za vsak šport posebej.
− Model superg mora ustrezati obliki in posebnostim vašega stopala. Bodite pozorni na to, ali imate visok ali nizek nart, kakšen je lok vašega stopala, in temu prilagodite tudi izbiro športnega copata. Le tako vam bo lahko nudil kar največjo oporo in udobje.

V trgovinah Mass in spletni trgovini mass.si so se dobro pripravili na novo sezono in to pomlad boste športni navdušenci in navdušenke izbirali med novimi, izboljšanimi in še lepšimi supergami priznanih blagovnih znamk, kot so Adidas, Nike, Skechers in Puma.
superge mass

Casual stil

Športne superge pa že dolgo niso več obutev, ki jo strogo uporabljamo le za športne aktivnosti, ampak so postale tudi modni kos, ki ga lahko nosimo vsak dan. Moda se je namreč še posebej v zadnjem letu zelo spremenila, udobje in funkcionalnost sta na prvem mestu, meje med modnim in športnim praktično ni več, to pa je prineslo tudi nove modne kombinacije. Na primer modna trenirka, športne superge in dolg, kosmat plašč, za dodelan videz pa še t. i. ’cross body’ torbica. In prav nič nenavadnega ni, če športne superge kombiniramo tudi s ’casual’ oblačili, kot so kavbojke ali dolga krila.

moda superge
Foto: PR, Pinterest