Lee x H&M – trajnostna oblačila s pridihom 90. let

by | 28. 01. 2021
lee x h&m

Se še spomnite 90. letih prejšnjega stoletja? Glasbenih hitov in pa predvsem mode? Ja, moda 90. se vrača, tokrat sta korak v to legendarno desetletje naredili dve kultni modni znamki, ki sta združili moči in predstavljata kolekcijo Lee x H&M …

Skupaj z legendarno ameriško znamko denima Lee je modni gigant H&M ustvaril višji nivo bolj trajnostnega denima. Kako? S kolekcijo denima v oprijetih in širokih krojih, z osnovnimi kosi majic iz jerseya ter modnimi dodatki, za katere takoj vemo, da so dobili navdih v 90. letih prejšnjega stoletja. Vsi kosi so narejeni iz trajnostnih materialov. Pravzaprav je bil pod drobnogledom vsak detajl, kar je razvidno iz te zares kul kolekcije.

Ste vedeli?

Vsi modni kosi, detajli in modni dodatki v tej kolekciji Lee x H&M so zelo dobro premišljeni. Kosi so izdelani iz trajnostnih materialov, pri tem so uporabljeni procesi barvanja, pri katerih so varčevali z vodo, prav tako pa pri izdelavi niso uporabili nobenih škodljivih kemikalij.

Kako je narejeno …

Denim hlače s širokimi hlačnicami so narejene iz 100 % recikliranega bombaža: 80 % je iz po-industrijskega odpada in 20 % potrošniškega odpada. Vse kovinske zakovice in gumbi so nestrupeni, šivi so narejeni iz recikliranega poliestra, slavni našitek na zadnji stran hlač pa ni usnjen, temveč iz FSC certificirane plute in celuloze.

lee x h&m

Kultne Lee x H&M Wide Ultra High Waist denim hlače iz trajnostnih materialov.

Kolekcija je na voljo v spletni trgovini H&M od 28. januarja 2021 dalje.

Foto: PR