Trajnostna kolekcija dodatkov: Karl Lagerfeld X Amber Valletta

by | 21. 04. 2021
Karl Lagerfeld X Amber Valletta

Modna znamka Karl Lagerfeld je pod svoje okrilje kot soustvarjalko trajnostne kolekcije modnih dodatkov za pomlad 2021 vzela model, igralko in aktivistko Amber Valletta. Tako je nastala trajnostna kolekcija modnih dodatkov: Karl Lagerfeld X Amber Valletta.

Okolju prijazni modni dodatki

Linija modnih dodatkov – vključno s torbico K/Kushion bag – je ustvarjena z uporabo trajnostnih materialov, ki imajo minimalen vpliv na okolje. S tem se znamka zavezuje k doseganju ciljev varovanja okolja iz tako imenovanega pakta G/7 Fashion Pact.

„To sodelovanje dokazuje da ne rabimo žrtvovati stila, da bi ustvarili odgovorno modo,“ je Amber Valletta povedala o ekskluzivni kolekciji Karl Lagerfeld X Amber Valletta.

Puščavsko kaktusovo usnje

Ta inovativen material, zasnovan na rastlini, je narejen iz kaktusa iz naravnega okolja, ki ne potrebuje herbicidov in pesticidov. Usnje je obarvano z organskimi pigmenti, iz njega pa so ustvarili prav posebno torbico.

kaktus

Recikliran bombaž

Uporabili so tudi 90 % GRS-certificiran recikliran bombaž, ki je obarvan z organskimi pigmenti v nevtralnem peščenem odtenku.

bombaž

Več si oglejte na strani znamke Karl Lagerfeld.

Foto: PR