Google Arts & Culture: Zgodbe iz S????nije, podpisane z ljubeznijo

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture in Slovenska turistična organizacija omogočata spletni vpogled v bogato naravno in kulturno dediščino Slovenije. 3. decembra so namreč predstavili spletno stran, na kateri najdete posebne zgodbe – zgodbe iz S????nije, podpisane z ljubeznijo.

Slovenija je zeleno srce Evrope, z raznoliko in čarobno naravno krajino, bogato kulturno dediščino, običaji ter pripovedkami, ki se spajajo v enovito zgodbo očarljive dežele med Alpami in Jadranskim morjem.

Google Arts & Culture

Bogata slovenska naravna in kulturna dediščina na voljo na spletu

Kot plod sodelovanja med Google Arts & Culture in Slovensko turistično organizacijo je na spletni strani g.co/travelslovenia zdaj na voljo spletni vpogled v bogato slovensko naravno in kulturno dediščino, in sicer v slovenskem ter angleškem jeziku. Edinstvene obrti, dih jemajoči razgledi in predani ljudje so predstavljeni tudi v kratkem filmu.

Projekt je na pot slavnostno pospremil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je poudaril, da je bila predsedniška palača v Sloveniji ena prvih posnetih in digitaliziranih znamenitosti, tako pa je bila postavljena na ogled prav vsem.

Google Arts & Culture

Naravne lepote naše dežele

Digitalna zbirka “Zgodbe iz S????nije” prikazuje naravne lepote dežele, njeno zgodovinsko dediščino, mite in legende ter zgodbe ljudi. Gre za eno najobsežnejših tovrstnih zbirk doslej in je posebej posvečena neotipljivi dediščini Slovenije. Vsebuje več kot 60 zgodb in virtualnih ogledov ter več kot 1.200 fotografij, umetnin in fresk. Vrhunec pa predstavljajo tudi zapisane pravljice, ki orišejo bogat in živahen svet slovenske folklore. Na voljo so štiri znane slovenske pravljice, prirejene po zgodbah Dušice Kunaver, raziskovalke in ljubiteljice folklore.

pravljice

Pri projektu sodelujejo tudi druge organizacije

Slovenija je ena najbolj gozdnatih držav v EU. Več kot tretjina slovenskega ozemlja pa je zaščitenega in vključenega v evropsko omrežje Natura 2000, ki ohranja biotsko raznovrstnost. Na njem je več kot 10.000 kilometrov označenih pohodniških poti. Pri projektu pa sodelujejo tudi partnerji, kot so Čebelarski muzej v Radovljici, Planinska zveza Slovenije, Narodna univerzitetna knjižnica Slovenije in številni drugi. S čimer so te organizacije postale del več kot 2.000 kulturnih ustanov iz 80 držav, ki sodelujejo v projektu Google Arts & Culture.

culture

Na Slovenski turistični organizaciji (STO) so ob tej priložnosti izpostavili: »Izjemno ponosni smo, da smo se z globalno prepoznavno znamko Google povezali pri tako posebnem projektu, ki Slovenijo svetu predstavlja na navdihujoč in atraktiven način. Zgodbe iz Slovenije, ki smo jih zasnovali skupaj z ostalimi partnerji in soustvarjalci v obliki edinstvene platforme vizualno osupljivih in informativnih pripovedi predstavljajo našo zeleno deželo, njeno naravno in kulturno dediščino ter ljudi, ki ju bogatijo.«

mojstri

Naša prečudovita dežela ponuja toliko naravnih lepot in ima zares bogato zgodovinsko dediščino. Sedaj si jo lahko ogledate le z nekaj kliki. Seveda pa ne pozabite, vse to si je najbolje ogledati v živo, zato boste tukaj dobili tudi veliko idej za izlete in raziskovanja naše Slovenije.

arts

Več si oglejte TUKAJ. 

Foto: PR