Kako pričneta jutro Ana Praznik in Tara Zupančič?

by | 22. 04. 2021
ana praznik in tara zupančič

Vsak od nas ima zjutraj svoj ritual, ženske seveda obvezno tudi lepotnega. Nobena ljubiteljica kave pa si začetka dneva ne more predstavljati brez dobre skodelice kave. Tudi voditeljici Ana Praznik in Tara Zupančič spadata med ‘kavoholike’.

Spomin na otroštvo

Ana Praznik, obraz uspešne dobrodelne oddaje Delovna akcija, je zaradi snemanj pogosto od doma, a ne z mislimi. Pravi, da v mislih večkrat pomisli na dom, nanj pa jo spomn vonj kave Barcaffè! Vonj aromatične skodelice jo spremlja vse od otroštva, ko sta s prvo kavo dan pričenjala tudi njena starša. Ana pravi, da sta jo mama in oče skuhala še preden so »zaštartali« v dan. »Vonj jutranje kave me pomirja,« dodaja in pravi, da so takšni jutranji rituali opomnik, da se nekatere stvari ne spremenijo, kar nam daje občutek varnosti, stabilnosti in doma.

Ana si kavico pogosto privošči kar na gradbišču. Kako v pitju kave uživa med delovnim počitkom, si oglejte na spodnji fotografiji. Majhne stvari res polepšajo dan, kajne?

ANA PRAZNIK

»Ko odprem oči, najprej pomislim na …«

Po jutru se dan pozna in ni presenečenje, da kot večina kavoljubov tudi Tara ne more pričeti dneva brez kave Barcaffè. Že močna aroma sveže mlete in pražene kave nas zjutraj popelje proti delovnemu dnevu, zares pa nas prebudi nekaj požirkov »vroče, tekoče čokoladno-obarvane fluidnosti«, kot kavi pravi Tara. Tara dodaja, da je brez prve kave »še kar brezvezna«. Se lahko poistovetimo, kajne? Budnica z dobro kavo je pogosto močnejša od tiste z budilko.

Tara Zupančič

Kako še lahko pričnemo dan, da bo ta lepši?

Ko se zbudite, najprej pomislite na nekaj lepega. Znanstveniki namreč pravijo, da nasmeh dela čudeže. Z smehom naše telo sprosti nevrotransmiterje, hormon sreče dopamin in endorfine. Pomeni, da dan pričnemo boljše volje že s prvim jutranjim smehom. Smeh pa krepi tudi imunski sistem, zato je zdaj pravi čas, da se veliko smejimo. In kaj še riše nasmeh na obraz? Prva jutranja kava.

Foto: PR