Bruskete s paradižnikom in baziliko: okusna in zdrava predjed

Bruskete s paradižnikom in baziliko

Če želite v svojo kuhinjo vnesti italijanske okuse, bodo bruskete s paradižnikom in baziliko popolna izbira.

Italijanske kuhinje si ne moremo predstavljati brez paradižnika, oljčnega olja in bazilike. Obstaja pa toliko okusnih receptov, da velikokrat ne vemo, kaj bi najprej pripravili. Dobra stran italijanskih jedi je tudi ta, da te jedi niso zapletene, kar je še dodaten plus.

Bruskete so lahka jed, obstaja pa nešteto različic. Mi vam tokrat predstavljam recept s paradižniki in baziliko.

Bruskete s paradižnikom in baziliko

Sestavine:
  • 6-7 paradižnikov
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 1 žlička balzamičnega kisa
  • 8 listov sveže bazilike (ali dve žlički posušene)
  • ¾ žličke soli
  • ½ žličke črnega popra
  • 1 bageta
  • ¼ skodelice oljčnega olja
Priprava:

1. Pečico segrejte na 230 stopinj Celzija.

2. Paradižnik nasekljajte na majhne kocke.

3. Nasekljajte baziliko in česen ter ju dodajte k paradižniku.

4. Začinite s poprom in soljo ter prelijte z žličko oljčnega olja in balzamičnim kisom.

5. Dobro premešajte.

6. Kruh narežite na tanke kose ter vsako stran namažite z oljem. Kruh razporedite na pekač na peki papir.

7. Kruh pecite 5 minut, da dobi zlato barvo.

8. Vzemite ga iz pečice in počakajte, da se malo ohladi. Nato nanj nanesite zmes iz paradižnika in bazilike.

9. Postrezite ohlajeno. Zraven lahko dodate še sir ali pršut.

10. Dober tek!

 

Začimbe in živila, ki jih lahko uporabljate namesto soli

Foto: bhofack2 / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs