Preskakovanje kolebnice: do vitke postave in močnega srca

preskakovanje kolebnice

Ste tudi vi mnenja, da so ljudje bili včasih na splošno gledano bolj vitki in bolj zdravi? To dejstvo kar drži, razlog pa se najverjetneje skriva v tem, da so otroštvo in mladost preživeli zelo aktivno. Ne boste verjeli, ampak do lepe postave lahko pridete tudi z zabavno vadbo iz otroštva. Preskakovanje kolebnice bo poskrbelo za vitko postavo in močno srce.

Ena od iger, ki smo jo oboževali kot otroci in ki zelo dobro vpliva na vitko postavo in naše zdravje, je preskakovanje kolebnice. Poleg tega, da je zelo enostavna za izvajanje, prav tako topi maščobne obloge, izboljšuje koordinacijo in elastičnost mišic. Ker gre za kardio vadbo, preskakovanje kolebnice krepi tudi srce in pljuča. Prav tako vzpodbuja delovanje večjih skupin mišic nog.

V vadbo so vključene tudi roke in ramena, zato je ta vadba odlična tudi za ravnotežje in vzdržljivost. Če niste fizično aktivni in želite izvajati to vadbo, začnite s časovnim intervalom 10 minut dnevno. Na ta način se boste izognili bolečim mišicam in morebitnim poškodbam. Nato pa vsak dan povečujte čas vadbe. Pred preskakovanjem kolebnice pa se vedno obvezno segrejte in raztezajte s počasnim tekom na mestu.

Za vse, ki se že ukvarjate s kakšno vadbo, pa bodo primerne vaje na posnetku, s katerimi boste pokurili veliko kalorij …

Preberite tudi članek Učinkovite vaje za raven trebuh.

Foto: Getty Images via Guliver