Recept: najboljši tunin sendvič

by | 04. 03. 2021
tunin sendvič

Zakaj bo tole najboljši tunin sendvič, ki ste ga kdajkoli poskusili? Zaradi kombinacije sestavin – najboljše tune, ki jo lahko najdete, skute in majoneze ter dišečih začimb.

Ste eni tistih, ki si tunin sendvič najraje kupijo ali si ga raje naredite sami? Seveda ga je bolje narediti doma, saj boste točno vedeli, katere sestavine ste uporabili, predvsem pa, da so bile sestavine zares sveže. Obenem pa ga lahko prilagodite svojemu okusu. V vsakem primeru, pred vami je odličen recept, ki ga enostavno morate poskusiti.

Najboljša tuna

Da bi bil vaš sendvič zares dober, je treba začeti pri osnovni sestavini. Kupite najboljšo konzervirano tuno, ki jo lahko dobite. To pomeni, naj bo konzervirana z ekstra deviškim oljčnim oljem, saj bo le-ta še povečal okus tune.

Nasveti

Če vam ni všeč olje, v katerem je konzervirana tuna, ga odlijte in tuni dodajte žlico ali dve zelo kvalitetnega ekstra deviškega oljčnega olja. Enako storite, če je tuna konervirana v vodi. Vodo odlijte in ji dodajte oljčno olje.

Skrivna sestavina

Poleg začimb je glavna skrivna sestavina tega recepta skuta. Morda si mislite, da skuta zagotovo ne gre skupaj s tuno in da je pravzaprav čudna kombinacija. Ampak verjemite, odlično se poda v tunino solato! Dala ji bo tisto piko na i in gostoto.

Potrebujete (za 2 sendviča)
  • 1 konzervo tune
  • 1/3 skodelice skute
  • 2 žlici majoneze
  • ¼ skodelice drobno nasekljane rdeče čebule
  • ½ skodelice drobno nasekljane zelene
  • 1 žlico kaper
  • 1 žlico limoninega soka
  • ščepec kopra
  • 2 žlički nasekljanega svežega peteršilja
  • 1 žličko dijonske gorčice
  • 2 kosa kruha, rahlo popečena (lahko tudi toast)
  • solato in narezan paradižnik
Priprava

1. V posodi dobro zmešajte vse sestavine.

2. Kruh ali toast rahlo popecite, nanj pa z žlico nadevajte tunino solato, ki jo okrasite še s solato in paradižnikom. Če ne želite jesti kruha, jo lahko postrežete tudi na solatnih listih.

 

Preberite tudi članek Recept: mesne kroglice v pekoči omaki.

Foto: Getty Images via Guliver