
Zato bi morali redno jesti mango …
Mango je sladko, tropsko sadje, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov, ki so odlični za zdravje našega srca, oči, kože, prebavnega in imunskega ...
Verjetno se strinjate z nami, če rečemo, da so bučke na žaru eden najboljših kuharskih ‘izumov’. Ampak, ali ste poskusili marinirane bučke?
Vseeno, če bučke sicer jeste kot prilogo ali glavno jed, je morda sedaj čas, da poskusite še marinirane bučke. In ne skrbite, je veliko bolj enostavno, kot se morda sliši. Nad rezultatom boste povsem navdušeni!
Bučke operite in olupite ter narežite na tanke kolobarje. Nato jih solite in pustite stati pol ure. V ponev dajte oljčno olje, olupljenje, vendar cele stroke česna, malo soli, origano, peteršilj in čili. Segrevajte na zmerni temperaturi (nikakor se sestavine ne smejo preveč zapeči). Po nekaj minutah iz ponve vzemite česen in ga pustite na krožniku. Bučke nato odcedite, da odstranite odvečno tekočino, zatem pa jih zložite v stekleno posodo ter nežno stisnite z žlico. Prelijte jih z marinado in dodajte stroke česna. Bučke nato hranite čez noč v hladilniku. Naslednji dan jih specite na roštilju ali v ponvi. Pa dober tek!
Poglejte tudi recept za sadne lučke iz treh sestavin.
Foto: Unsplash, povzeto po ljepotaizdravlje.hr