Super recept za marinirane bučke kot dodatek k žar jedem

by | 12. 07. 2021
marinirane bučke

Verjetno se strinjate z nami, če rečemo, da so bučke na žaru eden najboljših kuharskih ‘izumov’. Ampak, ali ste poskusili marinirane bučke?

Vseeno, če bučke sicer jeste kot prilogo ali glavno jed, je morda sedaj čas, da poskusite še marinirane bučke. In ne skrbite, je veliko bolj enostavno, kot se morda sliši. Nad rezultatom boste povsem navdušeni!

Recept za marinirane bučke

Sestavine:
  • 3 srednje velike bučke
  • 2 žlički soli
  • 300 ml kisa
  • 250 ml oljčnega olja
  • 5 strokov česna
  • 2 žlički origana
  • 2 žlički posušenega peteršilja
  • 1 žlička posušenega čilija
Priprava:

Bučke operite in olupite ter narežite na tanke kolobarje. Nato jih solite in pustite stati pol ure. V ponev dajte oljčno olje, olupljenje, vendar cele stroke česna, malo soli, origano, peteršilj in čili. Segrevajte na zmerni temperaturi (nikakor se sestavine ne smejo preveč zapeči). Po nekaj minutah iz ponve vzemite česen in ga pustite na krožniku. Bučke nato odcedite, da odstranite odvečno tekočino, zatem pa jih zložite v stekleno posodo ter nežno stisnite z žlico. Prelijte jih z marinado in dodajte stroke česna. Bučke nato hranite čez noč v hladilniku. Naslednji dan jih specite na roštilju ali v ponvi. Pa dober tek!

 

Poglejte tudi recept za sadne lučke iz treh sestavin.

Foto: Unsplash, povzeto po ljepotaizdravlje.hr