Raziskava: najsrečnejše smo v družbi svojih prijateljic

prijateljic

Preživljanje časa v družbi prijateljic nam pomeni ogromno in nas zares osrečuje – kar je potrdila tudi študija.

Ena študija je odkrila, da ženske zares osrešuje preživljanje časa v družbi prijateljic. Študija je ugotovila, da 82 odstotkov žensk iskreno ceni čas, ki ga preživijo v družbi svojih prijateljic, pomeni pa jim veliko več kot materialne dobrine.

Rezultati študije so pokazali, da dvakrat bolj uživamo v družbi prijateljic, kot recimo v tem, da nam nekdo podari kos nakita, gremo na manikiro ali si privoščimo par novih čevljev. Res je, da se nakit čudovito blešči, vendar nam ne more pomagati prebroditi krize po razhodu s partnerjem ali nas iz srca nasmejati ter nas povabiti na pijačo, ker smo napredovali v službi. Ko gre za stvari, ki nam v življenju pomenijo največ, se prijateljice nahajajo v vrhu seznama prioritet.

Vseeno je, če se družimo z le eno prijateljico ali imamo skupino prijateljic, s katerimi uživamo. Zanje si moramo vzeti čas, prav tako pa so ta druženja popolna sprostitev in poceni psihiater (če se malce pošalimo). Prijateljice so naš steber, vedno se jim lahko zaupamo in vedno nas bodo poslušale. In to je tisto, kar v življenju šteje največ, da imamo svojo podporno skupino.

 

Foto: Jacoblund / Getty Images Plus via Getty Images