Ali vam parfum izhlapi skoraj takoj? Imamo rešitev …

parfum

Če imate tudi vi to težavo, da vam parfum izhlapi in se razdiši skoraj takoj, ko greste od doma, potem preberite naše nasvete, kako se temu izogniti.

Če obožujete parfume, njihov vonj pa vam prehitro izhlapi, potem vas čisto razumemo, tudi mi smo že imeli to težavo. Toda ni vedno težava v samem parfumu. Obstajajo ljudje, na katerih se parfum vonja še več ur zatem, ko so ga nanesli, po drugi strani pa obstajajo takšni, na katerih zelo hitro izhlapi. Morda ga nanesete na napačno mesto, ali uporabljate cvetlične in sadne parfume, ki trajajo manj časa kot orientalski, ali vaše telo ni dovolj hidrirano, morda pa je težava v tem, da ga enostavno ne shranjujete pravilno. Vendar brez skrbi, obstaja nekaj preprostih trikov, s pomočjo katerih bo vaš parfum dišal dlje časa.

Nanesite vlažilno kremo ali losjon

Kreme in losjoni delujejo kot neke vrste lepilo za parfum. Če želite, da bo parfum dalj časa obstojen, na predele, kamor ga popršite, pred tem nanesite kremo ali losjon. Pri tem je pomembno izbrati kremo ali losjon brez vonja.

Izberite močnejšo osnovno noto

Različne dišave imajo različno obstojnost. Najhitreje se izgubi vonj citrusnih dišav, saj imajo slabše molekule, medtem ko so cvetlične dišave bolj obstojne. Dišave, ki so na naši koži najbolj obstojne, so tiste na osnovi vanilije, mošusa ali lesa.

Strateško kombinirajte vonje

Če obožujete citrusne sišave, pri tem pa se ne želite ves dan vedno znova odišaviti z njimi, je rešitev zelo enostavna. V slojih jih kombinirajte z dišavo, ki ima močnejšo osnovo. S tem boste citrusni dišavi podaljšali obstojnost na koži.

Razpustite si lase

Vaši lasje imajo lepši vonj od vaše kože, zato je odličen trik, če parfum popršite po konicah las. Lase seveda pustite spuščene, da se bo parfum nato lepo razpršil okoli vas.

Popršite mesta, kjer se nahaja utrip

Med nanosom parfuma se držite pulznih točk, kot so vrat, predel za koleni in zapestja. Ti predeli so tudi toplejših od ostalih delov telesa, zato se bo vonj lepo sproščal.

Parfum pravilno shranjujte

Če želite, da bo parfum uporaben dalj časa, stekleničko shranite na hladno in temno mesto. Veliko ljudi si jih shranjuje v kopalnici, kar pa zaradi vlage in toplote ni primerno mesto. Boljša izbira je polička v spalnici.

 

Foto: Dmitriy Titov / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr