Bananin olupek je nov ‘pripomoček’ v boju proti podočnjakom

bananin olupek

Če najraje izbirate naravno nego obraza, potem imamo za vas še en TikTok trik, ki je postal viralen. Bananin olupek vam bo namreč pomagal, da se boste znebili temnih podočnjakov.

Ni skrivnost, da lahko v naravi najdemo veliko učinkovitih sestavin, ki so dobre do naše kože. Sedaj pa smo na TikToku zasledili nov trik, ki vključuje bananin olupek in zagotavlja, da se bomo z njegovo pomočjo znebili podočnjakov.

Kdo bi si mislil, da lahko bananin olupek uporabimo za nego? Vsebuje namreč veliko antioksidantov in kalija, prav tako pa pospešuje prekrvavitev. Ta kombinacija pa izjemno odlično učinkuje na občutljivo področje okoli oči. Pomagajo tudi cink, magnezij in železo, ki vlažijo področje okoli oči, prav tako pa vzpodbujajo produkcijo kolagena.

@annalovesu

My under eyes playyyy me, but this helps so much!! 😍🍌

♬ U Remind Me – Usher

Kako uporabiti bananin olupek?

Obraz najprej očistite ter ga osušite z brisačo. Nato olupek narežete na velikost, ki ustreza področju pod očmi. Na ta predel ga položite tako, da se notranji del olupka dotika kože. Priporoča se, da z njim nato 10 minut masirate področje okoli oči. Zatem počakajte še dodatnih 10 minut in obraz umijte s hladno vodo.

Predlagamo, da kupite bio banane, saj se boste s tem izognili pesticidom in drugim kemikalijam, ki se nahajajo na olupku in ki lahko škodujejo vaši koži.

 

Podočnjaki in gubice okoli oči bodo preteklost

Foto: jenifoto / Getty Images Plus via Getty Images