Eva Boto: “Obožujem ličenje za nastope!”

eva boto

“V desetih minutah sem se sposobna popolnoma naličiti, brez da bi karkoli izpustila. To naredijo nastopi, meni se zmeraj mudi, zato sem se bila primorana naučiti naličiti v kratkem času,” v smehu odgovori simpatična pevka Eva Boto, ki nam je zaupala, da ima najraje kozmetiko, ki vsebuje čim več naravnih sestavin. 

Kateri je vaš najljubši lepotni ritual?

Zagotovo ličenje za nastop. Po eni strani sem zelo rada brez ličil na obrazu, če me kdo med tednom kje sreča, me bo malo verjetno srečal naličeno in ob tem se počutim odlično, po drugi strani pa se zelo rada uredim in si vzamem čas za svoj obraz.

Skrb za kožo na obrazu se z letnimi časi spreminja. Kako zanjo skrbite poleti? Nam zaupate svoj lepotni ritual?

Moja koža je že od nekdaj zelo občutljiva, sploh v zimskem ali poletnem času. Moje prvo pravilo poleti je, da obraza ne izpostavljam soncu, če že, pa uporabim sončno kremo z visokim faktorjem. Koži večino časa dovolim, da diha, kar pomeni, da uporabljam zelo malo ličil, predvsem pudra, ki bi mašil pore ob vročih dneh. Vsak dan negujem kožo tako, da jo najprej dobro očistim z gelom, nato uporabim tonik, zaključim z dobro vlažilno kremo, ki nahrani mojo kožo (najti pravo zase, za svoj tip kože, je prava loterija). Enkrat mesečno obiščem tudi svojo kozmetičarko, da še dodatno poskrbi za mojo kožo s pilingi, masko, po potrebi to storim tudi doma.

Katero kozmetiko uporabljate za nego kože obraza?

Po dolgem času sem našla pravo kozmetiko zase. Kožo si očistim z gelom in tonikom AIKON, kadar uporabljam ličila, si obraz sperem z gelom od Biodroge. Pri iskanju dobre vlažilne kreme sem skoraj obupala. Veliko sem jih že preizkusila, a mi nobena ni odgovarjala, vse dokler niso pri Malinci ustvarili naravne kreme za obraz. Najprej sem bila celo malce skeptična, na koncu pa sem ugotovila, da je moja koža potrebovala ravno to. Naravno kremo, brez škodljivih dodatkov. Ne zamenjam je za nič na svetu.

Kaj vam je pri izbiri negovalne kozmetike najpomembnejše?

Zelo mi je pomembno, da vsebuje naravne aminokisline, ki kožo vlažijo, da je kozmetika brez parfumov, drugih dodatkov, stremim k temu, da bi bilo čimveč naravnih sestavin. Potem je tudi koža hvaležna.

eva boto pevka
Pevka Eva Boto pravi, da je ženska, ki po njenem mnenju pooseblja lepoto, njena mama.
Kaj vse se skriva v vaši kozmetični torbici?

Boljše vprašanje bi bilo, kaj se ne skriva (smeh). V bistvu imam vse. V eni so ličila, tu najdemo podlago za obraz, korektor, senčila za veke, maskaro, svinčnik za obrvi, čopiče, bronzer, šminke, vse, kar ženska potrebuje. V drugi pa se skriva negovalna kozmetika, torej od gelov, tonika do maske za obraz, kreme, pilinga za telo, sončne kreme.

Hitra pričeska: spuščeni lasje ali figa?

Če govorimo o pričeski doma, potem figa, definitivno. Če gre za nastop, pa nedvomno spuščeni lasje.

Kateri so vaši priljubljeni izdelki za nego telesa?

Trenutno naravno mandljevo olje za telo.

Kako skrbite za svojo postavo?

Poskrbim, da se veliko gibam, sploh zdaj v toplejših mesecih se najraje odpravim v naravo, na kakšne daljše pohode, v gozd ali se usedem na kolo. Pazim na prehrano, čimveč stvari pripravim sama, kar je sicer v hitrem tempu včasih zelo težko. Sem pa obsedena s sladkarijami, tako da moram zelo paziti na vnos sladkorja, saj se velikokrat zgodi, da mi stvari uidejo izpod nadzora.

Vaš lepotni adut? Kaj najraje izpostavite na svojem telesu in obrazu?

Na telesu verjetno ozek pas, na obrazu pa zagotovo oči.

Ste zaljubljeni v več parfumov ali ostajate zvesti le eni dišavi? Kateri so vas trenutno očarali?

Moja slabost – obsedena sem s parfumi (smeh). Chanel Chence Eau Tendre je moj eden in edini, najljubši že osem let. Vmes sem preizkusila sto drugih, pa sem se zmeraj na koncu vrnila k temu. Vsak, ki me pozna, ve, da je to moj vonj.

Če bi lahko na samotni otok vzeli le pet izdelkov, kateri bi to bili?

Telefon, kitaro, ščetko za zobe, kremo za obraz in sončna očala.

Katera ženska za vas pooseblja lepoto in zakaj?

Moja mama. Niti nimam odgovora, zakaj, vendar preprosto veš.

“Koži večino časa dovolim, da diha, kar pomeni, da uporabljam zelo malo ličil, predvsem pudra, ki bi mašil pore ob vročih dneh.” -Eva Boto

Foto: Ana Gregorič