Gobica za nanašanje ličil: eko različica

Gobica za nanašanje ličil

Odkar je prišla na tržišče, je gobica za nanašanje ličil postala eden najbolj prodajanih in priljubljenih lepotnih pripomočkov. Tudi, če vase posrka veliko pudra, daje naši koži naravni videz, ki ga obožujemo.

Originalna izvedba gobice za nanašanje ličil je nastala pod znamko Beauty Blender (zagotovo jo vse poznate), ostali pa so ji sledili. Tudi samo ime se je prijelo vseh takšnih gobic, ne le njihovih. Sedaj pa pri znamki navdušujejo z novo različico, ki je okolju prijazna – gobica Bio Pure. Zasnovana je na rastlinski osnovi, zato je pri njeni izdelavi manj odpadkov.

Nova gobica za nanašanje ličil Beauty Blender Bio Pure vsebuje tudi ekskluzivno peno, imenovano BioPlush. Pena je narejena iz 60 % rastlinskih polimerov, ki so pridobljeni iz odpadnega sladkornega trsa. Zakaj so izbrali ravno sladkorni trs? Ker gre za obnovljivi vir, kar pomeni, da izdelava te gobice zelo zmanjšuje emisije CO2.

Poleg tega pa niso pozabili niti na okolju prijazno embalažo, v kateri se nahaja gobica. Narejena je s PCR tehnologijo, pri kateri se uporablja reciklirana smola, za proizvodnjo katere porabi tudi manj vode. Poleg vsega tega pa je gobica narejena brez sulfatov, ftalatov, lateksa, parabenov, glutena in je primerna tudi za vegane. Prav tako ni testirana na živalih.

“Zavedamo se, da so trajnostni izdelki dražji. Vsi si želimo sicer, da temu ne bi bilo tako,” je povedala ustanoviteljica znamke Rea Ann Silva.

Foto: PR; povzeto po ljepotaizdravlje.hr