Lepotni nasveti dermatologov, ki jih je dobro upoštevati

Lepotni nasveti dermatologov

Za njih je zdrava, čista in bleščeča koža profesionalna naloga. Oni tudi najbolje poznajo pot do nje, zato so lepotni nasveti dermatologov vredni zlata. Poslušajte jih in jih upoštevajte.

Nasveti za nego kože

1. Vsi imamo obdobja krize s kožo, ko se nam dogaja, da popolnoma nič ne deluje. Maske hitro vrnejo kožo v ravnovesje – glina zmanjša tvorbo sebuma, medtem ko geli ublažijo rdečico.

2. Če je vaša koža zjutraj suha, obvezno spremenite nočno nego, ne jutranje. Veliko lažje se je izogniti izsuševanju kože tekom noči, kot nadoknaditi vlago naslednji dan.

3. Vlažilni robčki za čiščenje obraza so veliko bolj praktični od klasičnih sredstev za čiščenje. Vendar se ne zanašajte na njih pri razstrupljanju kože, še posebej, če živite v mestnih središčih in ste izpostavljeni onesnaženju iz okolja.

4. Ne uporabljajte istega izdelka na celotni površini obraza. Na T-območju nanesite glikolno kislino – da preprečite pojav aken in ogrcev, na preostali del obraza pa nanesite debel sloj hranljive kreme.

5. Če slojevito nanašate več izdelkov, počakajte dve do tri minute pred nanašanjem naslednjega. Tako se boste izognili zmanjšanju ali celo nasprotnemu učinku izdelkov.

6. Devetdeset odstotkov majhnih gub je posledica nalaganja UV-žarkov, zaradi česar je zaščitni faktor nujno potreben pri vseh izdelkih za nego in lepoto. Vsakodnevno uporabljajte izdelek, ki vsebuje SPF 30 (ali več).

7. Do zdaj še niste uporabili kemičnega pilinga? Poskusite glikolno kislino na normalni koži, salicilno na mastni ali na koži mešanega tipa ter laktično na suhi ali svetli koži.

8. Tedenska uporaba kemičnih pilingov omogoča rast koristnih bakterij. Naložene nečistoče delujejo ravno nasprotno – spodbudijo delovanje encima, ki uničujejo kolagen.

9. Uporabljajte sredstva za posvetlitev (kot je vitamin C) v obdobju do šest mesecev in to od trenutka, ko opazite pojav temnih madežev. Imejte v mislih, da čez čas melanin prodre globoko v kožo in ga je težje odstraniti.

10. Ko želimo rezultate, je uporaba retinola maraton in ne šprint. Ta sestavina spodbuja tvorbo kolagena, lahko pa izzove tudi draženje kože. Začnite ga uporabljati enkrat na teden preko sloja vlažilne kreme.

Naravne maske za obraz so pravi lepotni hit

Foto: primipil / Getty Images Plus via Getty Images