Maska za obraz za predel pod očmi – potreba ali trend?

maska za obraz

Imate podočnjake? Niste edini! Rešitev za to težavo je končno tukaj, obenem pa je zelo enostavna – vlažilna maska za obraz, natančneje za predel pod očmi v obliki blazinic. Razkrivamo vam, kaj o njih meni naša sodelavka …

Glede na to, da sem že zakorakala v četrto desetletje (to se zares sliši malce strašljivo!), ne obstaja niti ena maska za obraz, ki se je v zadnjem času pojavila na tržišču, ki je nisem preizkusila. Vse, kar obljublja botoks učinek, napeto kožo, vsebuje hialuronsko kislino, kolagen ali retinol – vse to je našlo pot do mene.

Eye patches

Ko sem bila mlajša, sem rada eksperimentirala in sem si iz sestavin v kuhinji pripravljala razne pripravke ter po več ur ležala s slojih avokada, kumar in medu na obrazu. Čeprav še vedno verjamem v pozitiven vpliv teh naravnih tretmajev, pa danes povsem zaupam večletnim raziskavam kozmetičnih znamk, ki nam vsako sezono postrežejo z novimi trendi. Zadnji, ne le da je instagramabilen, temveč je tudi izjemno praktičen in učinkovit. Tako imenovani eye patches so v trgovine prišli naravnost iz lepotnega raja, vsaj po mojem mnenju.

Oh, ti podočnjaki …

Več let se že borim s temnimi kolobarji okoli oči, zatečenimi podočnjaki … In čeprav redno uporabljam sheet maske, ki so fantastične, le-te žal niso namenjene negi občutljivega področja okoli oči. Zato me sploh ne čudi, da so se vlažilne maske za okoli oči tako hitro povzdignile med zvezde ali bolje rečeno med najbolj zaželene izdelke na tržišču.

Čudežne blazinice

Gre za lepljive trakce oziroma blazinice, napolnjene s koristnimi sestavinami, namenjenimi negi izredno občutljive kože izpod oči. Preden jih uporabite, obraz temeljito umijte in odstranite vse sledi ličil. Sprostite se in jih pustite delovati, po dvajsetih minutah pa jih nežno odstranite tako, da jih povlecete iz zunanje strani obraza. Hranljivih sestavin nato ne spirajte s kože, temveč jih rahlo vtrite. Osvežile in navlažile bodo vašo kožo ter ublažile podočnjake. Občutek bo odličen, kot da vas je nekdo ves dan razvajal s kremami.

Katero naj izberem?

Poiščite tiste, ki vsebujejo hialuronsko kislino, kumare, peptide, kolagen, retinol in kofein. V vsakem primeru pa pazite pri uporabi – da ne bi na koži povzročili neželenih reakcij.

Prehrana na prvem mestu

In ne pozabite, na dolgi rok vam ne bo nič pomagalo, če ne boste pazili tudi na prehrano. Vse, kar vnesemo v organizem, se namreč še kako vidi na koži. Več o tem pa kdaj drugič!

L&Z IZBOR:

1. Advanced Night Repair Concentrated Recovery Eye Mask Estée Lauder, 45,60 € (4 seti po 2 maski)

2. Moisture + Fresh Look Eye Tissue Mask Garnier, 1,99 €

3. Ginseng Eye Patch Erborian, 7,20 €

eye patch

 

Več o tem, kako se znebiti podočnjakov, si preberite v temi Podočnjaki in gubice okoli oči bodo preteklost

Foto: Gulliver/Getty Images; Piše: Đurđa Stanišić