Razlogi, zakaj nujno potrebujete kremno rdečilo za lica in izbor najboljših

kremno rdečilo za lica

Kremno rdečilo za lica bo spremenilo vašo rutino ličenja – in to na bolje. In če ga še ne uporabljate, nam verjemite na besedo, da ni nič boljšega od tega ličila.

Za razliko od pudrastih rdečil za lica se kremne formule lepo spojijo z vašo kožo in ji dajo naraven in osvežen videz. Še ena od prednosti uporabe kremnega rdečila za lica so vsekakor močnejši pigmenti, prav tako pa je to ličilo vlažilno in ne izsuši kože. Če ga kombinirate s kremnim bronzerjem in osvetljevalcem, boste dobili naraven, mladosten in sijoč videz. Še ena dobra lastnost teh rdečil je ta, da se lepo zabrišejo in ne poudarjajo por in gubic, kar se velikokrat zgodi po nanosu pudrastega rdečila za lice.

Pri izbiri bodite pozorni na …

Pazljivo izberite odtenek

Žal je tako, da vsem odtenkom polti ne pristajajo isti odtenki rdečil za lica. Uščipnite se v lice in poglejte, kakšna barva nastane – na ta način boste najlažje ugotovili, kateri odtenek kremnega rdečila za lice je pravi za vas.

Obvezno ga zabrišite

Pri kremnih izdelkih za ličenje je najpomembneje, da jih zares dobro zabrišete. Bistvo je v tem, da se izdelek čim bolje spoji s kožo, zato investirajte tudi v čopič ali gobico, s katerima boste rdečilo lepo zabrisali. Pazite tudi, da ga na začetku nanesete majhno količino ter ga po potrebi dodate.

Zaščitite naravni lesk

Kremno rdečilo za lica nanesete z razlogom, ker si želite naravni videz, zato bi bilo škoda, če bi ga nato matirali. Vsekakor pa se morate držati pravila, da je treba to ličilo dobro fiksirati, da se čez dan ne bi razmazalo. Izberite torej rdečilo za lica, ki vsebuje nekaj svetlečih delcev, ko pa ga nanesete, ga fiksirajte s prosojnim pudrom v prahu.

Brez panike, če ga nanesete preveč

Če se vam zgodi, da ste ga nanesli preveč, brez panike. Vzemite čopič ali gobico (beauty blender) in rdečilo lepo zabrišite ter odstranite odvečni pigment.

Preizkušajte

Kremno rdečilo za lica ni namenjeno le temu predelu obraza. Če želite doseči popolnoma naraven videz, ga lahko nanesete tudi na sredino nosu – seveda v majhni količini.

V galeriji si poglejte nekaj odličnih kremnih rdečil za lica:

8 najboljših drogerijskih korektorjev, ki opravijo svoje delo

Foto: shumskaya / Getty Images Plus via Getty Images, PR