Triki, s katerimi bodo vaši barvani lasje dlje časa sijoči

barvani lasje

Če svoje lase barvate, veste, da čez čas izgubijo lesk, barva ni več živahna in sijoča, lahko celo spremeni odtenek … Zato so pred vami nasveti, kako med dvema obiskoma frizerskega salona doma poskrbeti, da bodo vaši barvani lasje dlje časa sijoči.  

Sploh, če je vaša barva bolj živahna, kot so rdeči in oranžni odtenki, po navadi še prej zbledi. To se zgodi zaradi umivanja las. Težava je v tem, da sulfati v šamponih (priporočamo uporabo šamponov brez sulfatov) povzročijo, da molekule barve razpadejo in pronicajo skozi lase. Medtem ko jih minerali iz vode prekrijejo, zaradi česar lasje postanejo brez leska in brez življenja. Vendar je na srečo pred vami rešitev: to so obarvani šamponi. Te formule očistijo vaše lase kot vsi ostali šamponi, obenem pa vsebujejo pigmente, ki poudarijo vašo barvo ter nevtralizirajo ostale odtenke, ki jih ne želite poudariti. Ti pigmenti se oprimejo las, zato je dobro, da obarvane šampone redno vključite v svojo rutino. Priporoča se, da bi si s takšnim šamponom umili lase enkrat do dvakrat mesečno in na ta način osvežili svojo barvo. Prav tako boste z njim zakrili narastek.

Če imate svetle, sive ali bele lase, uporabite vijolično obarvan šampon, ki nevtralizira rumene odtenke. Rjavolaske imajo velikokrat tudi rdeč podton, zato se priporoča uporaba zelenega šampona. Da pa bi ukrotile vse pramene, ki se sčasoma pojavijo, ko barva zbledi, je najbolje uporabiti moder šampon. Rdečelaske so tiste, ki bodo imele z ohranjanjem lepe barve največ težav. Uporabiti boste morale šampon, ki še dodatno poudari vašo barvo las, zato izberite takšnega, ki se povsem ujema z njo.

 

Tako lahko v nekaj sekundah dosežete lesk las kot iz salona

Foto: Deagreez / Getty Images Plus via Getty Images