Svileni scrunchieji: hit prihajajočega poletja

Svileni scrunchieji

Kot že marsikateri trend do sedaj, se tudi ta vrača iz 90. let. Svileni scrunchieji so namreč nazaj in prevzemajo vlogo glavnega modnega dodatka tega poletja. Lahko jih nosite na laseh ali kar kot zapestnico na roki.

Svila je odlična za lase

Verjetno že poznate vse prednosti svile, tudi ste zagotovo že slišali, da so svilena pokrivala za blazine najboljša izbira za našo kožo in lase. No, sedaj pa so tukaj tudi svilene gumice oziroma t. i. scrunchieji. Takšne gumice za lase preprečujejo naelektrenost las, jih ne trgajo, prav tako ne povzročajo razcepljenih konic. Pravzaprav jih varujejo, da se ne lomijo, zato je to najboljši material za lase. Zaradi njih se lasje ne bodo zapletli in bodo ostali lepo mehki.

Naravne lastnosti svile pomagajo ohranjati obliko pričeske še dva dni po feniranju, zaradi česar vam pričeske ni potrebno še enkrat oblikovati. S tem se izognete tudi dodatni škodi, ki jo povzročajo pripomočki za toplotno oblikovanje las.

Kako vzdrževati svileni scrunchie?

Svileni scrunchieji so ob nakupu lepi in sijoči, čez čas pa postanejo umazani – v primeru, da jih ne perete in ne shranjujete pravilno.

  • Pranje: Uporabite malo šampona (v velikosti kovanca) in z rokami nežno zdrgnite svilo ter jo operite pod hladno vodo.
  • Sušenje: Pustite, da se posuši na zraku. Pranje in sušenje v pralnem stroju se odsvetuje, saj gre za zelo delikaten material.
  • Shranjevanje: Najbolje jih je namestiti na mini obešalnike ali v škatlice, kjer imajo dovolj prostora, da ne izgubijo oblike.
Prikupen modni dodatek

Vseeno, ali boste scrunchieje nosili na laseh ali kar na zapestju, bodo odličen modni dodatek. Paziti morate le, da res izberete svilo, saj veliko znamk ponuja podobne scrunchieje, vendar so v večini primerov iz poliestra. Bolje je investirati v eno ali dve svileni gumici.

svileni

svila

Foto: Julija Shommet / Getty Images Plus via Getty Images, Pinterest