Vsi ikonični stylingi princese Diane, ki so jih izjemno natančno poustvarili v seriji The Crown

ikonični stylingi princese Diane

V prvih treh sezonah serije The Crown smo si lahko ogledovali garderobo princese Margaret, princese Anne in kraljice. Ko pa se je lanskega septembra pričela 4. sezona serije, je pred zaslone prikovala tudi vse modne navdušence, ki so z budnim očesom spremljali stylinge mlade princese Diane. Pred vami pa so vsi ikonični stylingi princese Diane, ki jih boste videli v 5. sezoni. Sami ocenite, kako zelo podobni so originalnim.

Še malo nas loči do premiere 5. sezone serije The Crown, ki bo na voljo od 9. novembra dalje in zares se že veselimo vsek kraljevih modnih trenutkov. V novi sezoni bo princeso Diano igrala Elizabeth Debicki in na spletu se je že med snemanjem pojavilo veliko fotografij, kjer je igralka nosila ikonične stylinge.

Princese Diane se nekateri spominjate iz svojih mlajših let ali pa ste o njej v tem času že ogromno prebrali in si pogledali dokumentarce ter filme, zato zagotovo veste, da velja za ikono stila. Toda vprašanje je, kako podrobno se bo serija lotila njene garderobe? Podrsajte navzdol in dobili boste svoj odgovor …

1. Slavna ‘maščevalna’ obleka

To obleko je princesa Diana nosila leta 1994 na isti večer, ko je princ Charles končno javno priznal, da jo je varal. Črna obleka z rokavi na ramenih je bila delo grške modne oblikovalke Christine Stambolian, repliko pa je z njenim dovoljenjem naredila kostumografinja serije, Amy Roberts.

2. Nežno modra mini obleka

Princesa Diana je to obleko nosila leta 1995 za gala dobrodelni dogodek v galeriji Serpentine v Hyde Parku. V seriji pa so to obleko uporabili za enega od zadnjih javnih nastopov valižanske princese – ko si je leta 1997 ogledala balet Črni labod.

3. Cvetlična obleka

Leta 1992 je v španski Sevilji nosila cvetlično obleko z podloženimi rameni znamke Bellville Sassoon. Vzorec obleke v seriji sicer ni enak, vseeno pa je poklon tisti obleki. Prav tako so dodali podobne zlate uhane.

4. Vijolični suknjič in krilo

Ta komplet je princesa Diana nosila leta 1997. Izbrala je vijoličen suknjič s pasom ter krilo, ki je segalo malce nad koleni. Paparaci so jo ujeli po tem, ko je odšla iz restavracije v New Yorku, kjer je bila na kosilu s prijateljico.

5. Moder suknjič in črna obleka

Ta styling je zaznamoval prav poseben dogodek za princa Williama, ko sta ga princesa Diana in princ Charles leta 1995 pospremila prvi dan šolanja na šoli Eton College. Kostumografi serije so tako do potankosti poustvarili ta videz, vključno z zaročnim prstanom.

modra obleka

Še več stylingov si oglejte tukaj:

Odlične nove serije, ki jih bomo kmalu gledali na Netflixu

Foto: Princess Diana Archive / Stringer / Getty Images Entertainment, instagram/@princesdianaa