Barcaffè Espresso znova združuje najboljše bariste v regiji

Barcaffè Espresso znova združuje najboljše bariste v regiji! Zainteresirani se do 1. septembra lahko prijavijo na spletni strani www.barcaffe.si/baristacup. Organizatorji pričakujejo veliko število prijav in močno konkurenco med udeleženci.

Barcaffè je odprl prijave za regijsko tekmovanje Barcaffè Espresso Barista Cup 2023, ki bo 30. septembra na Barcaffè Akademiji v Zagrebu. Kandidati se bodo pomerili v pripravi espressa, mlečnih napitkov in signature drinkov, najboljši barist v regiji pa bo nagrajen z 2 tisoč evri, treningom praženja specialty kave z Nikom Orošijem in številnimi drugimi vrednimi nagradami.

Barcaffè Espresso Barista Cup je cenjeno regijsko tekmovanje, ki je že nekaj časa pomemben dogodek v industriji kave. Združuje nadarjene mlade bariste iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, ki se s svojim znanjem, kreativnostjo in strastjo do kave potegujejo za prestižni naziv najboljšega barista v regiji. Glede na razmeroma majhno število podobnih dogodkov v regiji je Barista Cup izjemna priložnost za bariste, da pridobijo izkušnje na tekmovanju na visokem nivoju ter svoje sposobnosti primerjajo s kolegi iz industrije.

Kot je povedala lanskoletna zmagovalka Barcaffè Barista Cupa Eva Bogdan iz Slovenije, je bilo tekmovanje zahtevno, a hkrati neverjetna priložnost za osebno rast in napredek. »Barista Cup je bil izjemen dogodek v mojem dosedanjem poklicnem razvoju. Spoznala sem izjemne bariste in pridobila neprecenljivo znanje. Osvojitev naziva najboljše baristke v regiji je bilo neverjetno priznanje za ves trud in strast, ki sem jo vložila v to veščino in umetnost.«

Prijave na letošnje tekmovanje potekajo preko spletne prijavnice, tekmovalci pa so vabljeni k oddaji fotografije ali videoposnetka priprave latte arta na spletni strani www.barcaffe.si/baristacup. Po pregledu prispelih prijav bo žirija iz Hrvaške, Slovenije in Srbije izbrala po tri najboljše predstavnike iz vsake države.

Finalno tekmovanje bo 30. septembra na zagrebški Akademiji Barcaffè, izobraževalnem centru za bariste in ljubitelje vrhunskega espressa. Devet finalistov se bo pred strokovno žirijo in občinstvom pomerilo v pripravi espressa, »latte arta« in kreativnih kavnih napitkov, tako imenovanih signature drinks. Dogodek ni rezerviran le za bariste in poznavalce kavne industrije; vabljo vse ljubitelje kave, da obiščejo tekmovanje, podprejo udeležence in v svetu espressa doživijo neverjetno dozo vznemirjenja in kreativnosti.

To ni prvo tovrstno tekmovanje, ki ga organizira Barcaffè Espresso. V začetku tega leta so v Sloveniji uspešno organizirali L.A.G.S. (Latte Art Granding System), ki je združil vrhunske strokovnjake umetnosti risanja z mlečno peno Latte Art. Letošnji Barcaffè Barista Cup 2023 v Zagrebu bo predstavljal krono regionalnega tekmovanja v panogi, kjer se bodo zbrali vrhunski poznavalci in vodilni strokovnjaki iz sveta kave.

Barcaffè je priznana blagovna znamka z več kot 50-letno tradicijo, ki skrbno izbira najbolj kakovostne surovine, da svojim potrošnikom zagotovi popolno skodelico kave espresso. 13 osvojenih zlatih medalj na mednarodnih tekmovanjih degustacij kave dodatno potrjuje odličnost blagovne znamke. S tekmovanji, kot je Barcaffè Barista Cup, Barcaffè poudarja svojo strast, predanost in ljubezen do kave. Ta platforma ponuja tudi priložnost za vse zainteresirane bariste, da še naprej izboljšujejo svoje veščine na področju priprave kave.

Foto: PR