Curaprox dan z Dunking Devils zatresel Maribor in poskrbel za zdrave nasmehe

V samem središču Maribora, natančneje na Trgu Leona Štuklja, se je dobesedno treslo! Vražja zabava je poskrbela za zabavno-izobraževalni dan, ki so ga pričarali Curaprox, svetovno znani Dunking Devilsi, plesalci plesne šole Pingi, animacijska skupina za najmlajše Arbadakarba, raper Leopold I. in akademski glasbenik Vid Turica. Da so se nasmehi resnično bleščali od zdravja pa so zagotovo poskrbele številne Curaproxove delavnice in aktivnosti.

Ščetkalnica, pop-up zobna ordinacija za zdrave dlesni in čiste zobe, kjer so mimoidoče zobozdravniki in ustni higieniki naučili uporabe pripomočkov za ustno higieno, pa Curaprox igralnica z družabno igro Brush Hour, kolo sreče z nagradami, številne Curaproxove informativne in prodajne stojnice ter ostale delavnice so poskrbele, da se je v Mariboru širil glas o pomembnosti ustne higiene. Vražja zabava, brezplačen izobraževalno-zabavni dogodek, je poskrbel za številne aktivnosti, s katerimi so se obiskovalci seznanili o pomembnosti ustnega zdravja. Glas so Curaproxu pomagali razširiti številni strokovnjaki in pester spremljevalni program, ki so na zabavno-izobraževalni način poskrbeli, da je Vražja zabava na noge dvignila ves Maribor.

Aktivnosti so pospremile številne zabavne vsebine, med katerimi so bili spektakularni nastopi Dunking Devilsov, plesne šole Pingi, nastopa Arbadakabre, raperja Leopolda I., akademskega glasbenika Vida Turice in številne druge aktivnosti, kot so animacije za najmlajše, poslikava obrazov, modeliranje balonov, zbiranje žigov za nagradni kuponček in še in še.

Karolina Marolt, vodja marketinga Curaprox Slovenija, nam je zaupala, da je imel dogodek v središču Maribora, več namenov. »Pri Curaproxu s pomočjo strokovnjakov za ustno zdravje delamo ogromno izobraževanj na vseh nivojih, ki zajemajo vse ciljne skupine, od strokovne javnosti pa vse do otrok. Dejstvo je namreč, da večina ljudi obišče zobozdravnika enkrat letno. Zato smo z dogodkom želeli ponuditi dodatno priložnost, da iz prve roke podamo s študijami podkrepljene informacije, ki imajo dodano vrednost za ustno zdravje vsakega posameznika,« pove vodja marketinga. »Takšni dogodki, kamor pride vsa družina, so namreč izjemna priložnost, da pomembnost ustnega zdravja predstavimo vsem članom. Da lahko iz prve roke ljudem povemo, zakaj je ustrezna izbira in pravilna uporaba zobnih in medzobnih ščetk ključnega pomena za zdrava usta – in posledično tudi zdravo telo,« izpostavi Karolina Marolt.

Namen Vražje zabave je torej na zabaven način izpostaviti pomen ustne higiene in ustnega zdravja. Za to so poskrbele tudi številne spremljevalne aktivnosti.

Curaproxove stojnice so mimoidočim predstavile tudi, kako uporabljati ustno vodo, kadar so v ustih težave, kakšne pripomočke uporabiti, če nosite fiksni ortodontski aparat in kateri pripomočki so najboljša izbira za nego ust vaših malčkov.

Prava zobna POP-UP ordinacija sredi mesta pa je poskrbela za predstavitev ustreznih medzobnih ščetk. V pop-up ordinaciji je mimoidoče pričakala zobozdravnica, ki je številne obiskovalce naučila, kakšne medzobne ščetke izbrati in kako jih uporabljati.

To pa še ni vse. Za najmlajše sta na dogodku poskrbela Lili in Luka, Curaproxovi maskoti, ki sta se po trgu sprehajala z veliko zobno ščetko v roki, mimoidočim pa sta delila nagradne kartončke. Za njihovo razpoloženje je poskrbela tudi Arbadakarba, ki je sredi mesta postavila napihljivi poligon, pripravili pa so tudi poslikave obrazov, modeliranje balonov, žonglersko delavnico in številne druge vragolije, ki so navdušile najmlajše in s tem tudi njihove starše.

Karolina Marolt, vodja marketinga Curaprox Slovenija, je med drugim poudarila, da ni vseeno, kdo na takšnem dogodku podaja informacije o ustni higieni. »Mi izobraževalne vsebine vedno pripravljamo v sodelovanju s strokovnjaki za ustno zdravje. Blagovna znamka Curaprox sicer nudi vse pripomočke za popolno ustno higieno, ki opravijo svoje delo in ne škodujejo zobem in dlesnim. Znanje o ustni higieni pa najbolj verodostojno podajajo strokovnjaki na področju ustne higiene, zato so danes z nami na Vražji zabavi tudi ustni higieniki, zobozdravniki in študenti dentalne medicine in ustne higiene, ki lahko posameznikom celostno podajajo znanje o ustnem zdravju.«

Na splošno se med Slovenci sicer odnos do ustne higiene spreminja počasi. »Zavedanje o pomenu ustnega zdravja se izboljšuje. In ljudje se začnejo za higieno zanimati, ko jim povemo nekaj novega. Pomembno je namreč izpostaviti, da zobna ščetka ne očisti vseh petih površin zob, ampak je pri ustni negi ključnega pomena tudi uporaba medzobnih ščetk,« še doda Karolina Marolt ob zaključku izjemnega Curaproxovega dogodka, ki je v Mariboru navdušil celotno občinstvo.

 

Foto: PR