Kava z najvišjimi etičnimi in okoljskimi standardi

kava

Barcaffè ni najbolj priljubljena znamka kave le zaradi visokih standardov vsake skodelice, visoko priljubljenost dosegajo z vztrajnimi koraki premikanja družbe k boljšemu jutri. Sedaj so se v bran našemu planetu postavili z novo trajnostno kavo Barcaffè Flora. To je kava z najvišjimi etičnimi in okoljskimi standardi.

Nova Barcaffè Flora poudarja trajnostnost kot še nobena kava doslej

Na trgovskih policah že najdemo novo kavo Barcaffè Flora. Polni okus kave in aroma, ki prebuja, nista edini veličini te skodelice kave – gre za celosten projekt, ki nas premika za boljši svet. Način njene pridelave sledi strogim etičnim in okoljskim standardom; ohranja tropski deževni gozd in ne ogroža avtohtonih prebivalcev. To je še posebej pomembno, saj gozdovi predstavljajo eno izmed naravnih podnebnih rešitev. Med rastjo drevesa absorbirajo emisije ogljika in jih pretvorijo v čisti kisik.

A ta trajnosten vidik je le eden izmed okoljskih standardov, ki jih pri svojem poslovanju upoštevajo na Barcaffè. Že nekaj časa uspešno izpolnjujejo obljubo sajenja več tisočih dreves. Zavezujejo se tudi k etičnim standardom – lokalnim pridelovalcem zagotavljajo dobre delovne pogoje in pošten zaslužek. To sta tudi ena izmed ključnih razlogov, da se na Barcaffè lahko tudi s kavo Barcaffè Flora pohvalijo s prestižnim certifikatom Rainforest Alliance. Gre za certifikat mednarodne neprofitne organizacije, ki deluje na stičišču gospodarstva, kmetijstva in gozdov, da bi odgovorno poslovanje postalo vsakdanje (ra.org).

Tudi Flora je pridelana na plantažah, ki so vključene v Rainforest Alliance in kjer skrbno pazijo na omejenost pridelave kave, da se ta ne širi v tropski deževni gozd. Lokalni kmetje se v sklopu poglobljenega izobraževanja naučijo trajnostnega ravnanja z naravnimi viri in pomena ohranjanja biodiverzitete okolja za boljšo kakovost življenja. K temu pa na  Barcaffè  želijo spodbuditi vsakega posameznika – da bi vsak na svoj način pripomogel k varstvu narave in izboljšanju okolja.

Inovativnost, ki ohranja optimalno svežino kave in obenem varuje naš planet

Barcaffè Flora je pakirana v okolju prijazni foliji, ki ne vsebuje aluminija. Sestavljena je iz enotnega materiala (PE), kar pomeni še dodatni pozitivni vpliv na okolje. Okolju prijazne embalaže pa niso nobena novost pri Barcaffè, saj se že dolgo trudijo, da ne osvajajo le z izvrstnimi okusi temveč tudi s skrbjo do okolja in družbe. V folijo, ki temelji na obnovljivih virih, kot sta sladkorni trs in repično olje, so že dlje časa oblečene kave Barcaffè Single origin, Barcaffè BIO in Barcaffè Selection, zato je Barcaffè Flora le še en velik korak k lepši prihodnosti.

 

Foto: Drazen Zigic / Getty Images Plus via Getty Images, PR