Kulinarična eksplozija okusov #2 – Iz Dubaja v Slovenijo

iz dubaja

Oljarna Kocbek bo postala mesto kulinaričnega navdiha, ki k nam prihaja naravnost iz Dubaja, za kar bo poskrbel izjemen kuharski chef Georges Chihane. 

Z enajst hodnim degustacijskim menijem bomo razvajali vaše brbončice in vam prepustili kreativo okušanja najboljših sestavin, ki bodo temeljile na lokalnih pridelovalcih z žlahtnostjo našega zelenega zlata – bučnega olja in prepletanjem izbrane vinske spremljave MOVIA Aleša Kristančiča.

Oljarna Kocbek bo znova postala mesto kulinaričnega navdiha, ki k nam prihaja naravnost iz Dubaja. Bučno olje v kombinaciji prefinjenih okusov mojstrskega prepletanja kulinaričnih jedi vas ne bo pustil ravnodušne. Postanite del degustiranja izbranih jedi s prepletanjem bučnega olja!

Po izjemno uspešnim kulinaričnim dogajanjem v osrčju Prlekije, v oljarno Kocbek znova prihaja Libanonski kuharski chef, ki že vrsto let živi in dela v prestolnici Arabskih emiratov – Dubaju. Že lansko leto je s svojimi kreacijami jedi navdušil goste oljarne Kocbek, ki so se prepustili kulinaričnim dobrotam prepletanja izjemnih jedi z dodatkom buč in bučnega olja.

“Bučno olje ni prepoznaven izdelek v mojem domačem kraju (Libanonu), saj se pri kreiranju jedi zanašamo na oljčna olja. Prav tako v Dubaju, kjer živim in delam. Vendar je bučno olje s svojim neprekosljivim okusom tako pristno za kombiniranje, de sem se ga zlahka privadil. V preteklosti sem tekom svoje poklicne kariere poskusil veliko različnih bučnih olj, a ko sem se prvič (pred 13 leti) srečal s Kocbekovim bučnim oljem je bil to najboljši edinstveni izdelek, kar sem jih kdaj okusil,” je povedal chef Chihane.

Kuharskemu chef-u Georgesu Chihane bo družbo delal tudi Boštjan Volk, ki je v lanskem letu v Franciji prejel prvo mesto na 7.tekmovanju European Young Chef. Dobitnik evropske prve nagrade mladih kuharjev je s svojo izjemno sladico navdušil komisijo, ki ga je tako uvrstila v sam vrh mladih kuharskih chefov. Boštjan bon a dan kulinaričnih večerij poskrbel, da bodo gostje lahko uživali v njegovi izjemno dodelani slovenski sladici, ki bo seveda prepletena tudi z zgodbo bučnega olja!

Zagotovite si svoje mesto in se prepustite nepozabni degustacijski kulinarični izkušnji

Število mest je omejeno na zgolj 24 oseb, zato pohitite z rezervacijo nakupa na spletni strani www.kocbek.si

Rezervacije in termini izvajanja kulinaričnega doživetja:

14.6.2024 – petek, ob 18.00 uri

15.6.2024 – sobota, ob 18.00 uri

17.6.2024 – ponedeljek, ob 18.00 uri

18.6.2024 – torek, ob 18.00 uri

Foto: PR