Odkrijte skrito poletno oazo na planini Bjelašnica

Medtem ko večina ljudi svoje poletne počitnice preživlja na morju, hotel Nomad ponuja alternativo, ki bo osvežila vaša čutila in prinesla novo dimenzijo poletnega oddiha. Nahaja se v srcu čudovite planine Bjelašnica, hotel Nomad pa je idealen kraj za tiste, ki želijo preživeti počitnice brez stresa v lepotah gorske narave.

Poletje v gorah hotela Nomad

Bjelašnica je poleti pravi zaklad aktivnosti na prostem. Gostje lahko uživajo v pohodništvu, kolesarjenju, vožnji s štirikolesniki in mnogih drugih avanturah. Strokovno vodeni izleti omogočajo raziskovanje skritih lepot planine, ljubitelji adrenalina pa lahko izkusijo paragliding in zip-line. Za sprostitev telesa in duha je na voljo tudi wellness center.

Moderni nomadi – turisti, željni pohajkovanja in raziskovanja pokrajine, skrivnih prehodov in jam, rek in kanjonov ali pa zgolj sprehodov, čistega zraka in miru, bodo zagotovo prepoznali ponudbo hotela Nomad kot tisto, ki je „prav zanje“, saj – imajo vse, kar potrebujejo!

Poleg raznolikih zunanjih poti na planinah Bjelašnici in Igmanu, hotel gostom nudi tudi obiske glavnega mesta Sarajeva ter atraktivnih Bosanskih piramid Sonca pri Visokem, Titovega bunkerja v Konjicu, Mostarja in drugih bližnjih krajev, polnih zgodovinskih zanimivosti, ki so vplivale tudi na evropsko zgodovino.

Pomen gastronomije

Hotel Nomad je še posebej ponosen na ponudbo hrane in pijače, saj se trudijo turistom prikazati bosansko kuhinjo. Vsako jutro za zajtrk pripravljajo domače pite, uštipke, štrudle, za večerjo pa vedno kakšno domačo specialiteto, kot so klepe, sogan dolma, japrak, burek in podobno. Za sladice vedno pripravljajo nekaj od tradicionalnih bosanskih sladic (baklava, kadaif, hurmašica, sutlija), pa tudi sladice po izbiri šefa kuhinje. Za tiste, ki imajo radi malice, hotel Nomad vedno poskrbi, da je na voljo izbor trdih sirov (livanjski, travniški, kozji) ter izbor suhomesnatih izdelkov (zarebnica, bosanski sudžuk, goveji kulen). Seveda, ob dobri hrani gre tudi dobro vino, kot sta hercegovska Blatina ali Žilavka.

»Veliko se pogovarjamo z gosti, ko so v hotelu, in pogosto poskušamo prilagoditi naš meni različnim skupinam, tako da tudi naši kuharji komunicirajo z gosti, če so pri nas več dni, da vemo, kaj bi želeli jesti in da ustvarimo domač odnos med našo kuhinjo in gosti. Do sedaj smo pri tem imeli kar precej uspeha,« poudarja generalni direktor hotela Mesud Ljuhar.

Poslovna filozofija hotela Nomad: Narava kot večna inspiracija in trajnost z namenom ene sadike za vsakega gosta

Hotel Nomad je zaradi svoje impresivne arhitekture spojen v okolje ter prilagojen tako za poletno kot zimsko bivanje gostov.

To spremlja tudi edinstvena ponudba hotela, s čimer se pridružuje globalnemu trendu v turizmu, v sklopu katerega se, zavedajoč se podnebnih sprememb in njihovega vpliva, ponudba načrtuje in prilagaja novemu turističnemu povpraševanju po trajnostnih potovanjih in počitnicah zunaj vrveža turističnih središč.

V sklopu takega razmišljanja so se v hotelu Nomad odločili tudi sami prispevati k ohranjanju narave, v kateri se nahajajo, za kar so prejeli tudi mednarodno priznani certifikat UNESCO „Unesco travel pledge“. S tem ciljem so se odločili zasaditi po eno sadiko na območju planin Bjelašnica/Igman za vsakega gosta, ki je bival v hotelu, na kar so zelo ponosni.

Okolje in narava, ki jih obdaja, sta tudi večna inspiracija tako za arhitekturo hotela, s katero se razlikuje od mnogih v bližini, kot tudi za ponudbo s prefinjeno kombinacijo tradicije in sodobnosti, s poudarkom na udobju nastanitve, domači, bosanski kuhinji in spoznavanju kulturne in zgodovinske dediščine ter raznolikih naravnih lepot.

V samo letu in pol poslovanja (hotel Nomad posluje od decembra 2022) se je hotel Nomad s tako ponudbo, individualnim in fleksibilnim pristopom do gostov in njihovih želja uvrstil med deset najboljših hotelov v regiji za MICE (kongrese in druga poslovna srečanja), za kar je prejel tudi priznanje.

Lahka prometna dostopnost, odlična gorska klima in ugodne cene

Hotel je vedno bolj iskan, tako za zimske kot poletne družinske in skupinske počitnice, pri čemer ni zanemarljiva bližina Sarajeva. Hotel se namreč nahaja le 25 minut vožnje z avtomobilom od mednarodnega letališča v Sarajevu.

Gostje lahko računajo na odlično gorsko klimo z idealno poletno temperaturo okoli 22 stopinj Celzija, a tudi bivajo v hotelu in uporabljajo zmogljivosti ter izlete za veliko manj denarja kot na jadranski obali ali v gorah v Sloveniji, Italiji ali Avstriji.

Njihove cene jih ločijo od številnih hotelov, saj imajo trenutno daleč najugodnejše razmerje med ceno in kakovostjo v BiH, pa tudi širše, predvsem v primerjavi s Hrvaško, Slovenijo in državami zahodne Evrope.

Poleti se v hotelu Nomad, odvisno od zasedenosti, cena nočitve za dve osebi z zajtrkom giblje okoli 100 evrov na sobo, poleg zajtrka pa vključuje neomejeno uporabo wellnessa in SPA-ja, parkirišče, brezplačen wi-fi. fi, igre, kot sta biljard in namizni tenis.

Novo poletje 2024 – edinstvena poletna smučišča

Kot novost v ponudbi za poletje 2024 bo pod hotelom Nomad do julija zaključena izgradnja dveh letnih smučarskih prog, za smuko na posebni smučarski plastični podlagi. Tako bodo poleti lahko učili smučanja začetnike, s tako redko ponudbo pa izstopajo med številnimi gorskimi hoteli v Evropi.

 

Več o hotelu si poglejte TUKAJ.

Foto: PR