Pogovor o starševstvu: Fundacija Novaka Djokovića bo gostila psihologinjo dr. Shefali Tsabary

Shefali Tsabary

Mednarodno znana psihologinja dr. Shefali Tsabary, znana tudi kot sogovornica Oprah, bo v Ljubljani predstavila koncept zavestnega starševstva. Z njo se bo pogovarjala mednarodna direktorica in soustanoviteljica Fundacije Novaka Djokovića, Jelena Djoković.

Glavna svetovna strokovnjakinja za starševstvo, klinična psihologinja ter avtorica najbolj prodajanih uspešnic New York Timesa, dr. Shefali Tsabary, bo 18. septembra ob 17. uri gostovala v Cankarjevem domu s predavanjem »Podpora, ne popolnost«. V okviru predavanja se bo dr. Tsabaryjeva o pomenu ozaveščenega starševstva pogovarjala z Jeleno Djoković, soustanoviteljico in mednarodno direktorico Fundacije Novaka Djokovića, na povabilo katere bo dr. Tsabaryjeva prvič obiskala Evropo, ter odgovarjala na vprašanja iz občinstva.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, hkrati pa bo simultano prevajan v slovenski jezik. Po zaključku predavanja bo dr. Tsabary na voljo za enourno osebno srečanje in poglobljen pogovor skupini do 15 oseb. Vstopnice so že na voljo v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Cankarjevega doma.

Dr. Shefali Tsabary je pred obiskom Slovenije povedala, da bo to edinstveno priložnost izkoristila, da deli svoje izkušnje o številnih izzivih, s katerimi se starši dnevno soočajo pri vzgoji svojih otrok ter da staršem svetuje, kako s svojimi otroki vzpostaviti trdnejšo vez.

»Zahvalila bi se Fundaciji Novaka Djokovića, da je prepoznala ozaveščeno starševstvo kot koncept, ki krepi in neguje otrokovo osebnost, spoštuje njegovo pristnost in jo sprejema ob postavljanju zdravih meja. Veselim se, da bom svoje znanje prvič delila v Evropi, čeprav sem v svoji karieri že velikokrat delala s starši, ki prihajajo od tu, in jim pomagala, da se bolje znajdejo v svoji vlogi. Vsi, ki se bodo udeležili predavanj, bodo imeli možnost, da mi zastavijo vprašanje, želim si, da bom odgovorila na vsako vprašanje. Želja vseh nas je biti najboljši starš svojemu otroku ter da bi bili naši otroci srečni. Naj vam razkrijem eno skrivnost – recepta za to ni, obstaja pa način, s katerim boste lažje razumeli svojega otroka. Gre za način razumevanja, kaj čutimo kot starši in kako smo se počutili, ko smo sami bili otroci. Ko rešimo to uganko, se odgovori ponudijo sami od sebe,« je pred prihodom v Ljubljano povedala dr. Shefali Tsabary.

Mednarodna direktorica in soustanoviteljica Fundacije Novaka Djokovića, Jelena Djoković, je pred prihodom dr. Tsabaryjeve izpostavila, da je namen Fundacije, da staršem v treh glavnih mestih ponudi predavanje o drugačnem pristopu k starševstvu, pristopu, ki je osredotočen na izobraževanje, ki je prilagojen potrebam otrok ter njihovi pravici biti to, kar so. »Izjemno sem ponosna, da bo Fundacija Novaka Djokovića v Beograd, Ljubljano in Zagreb pripeljala dr. Tsabaryjevo. Z organizacijo njenih predavanj želimo staršem iz regije omogočiti, da slišijo mnenje svetovno priznane strokovnjakinje s področja starševstva, kar jim bo pomagalo najti odgovore na številna vprašanja, ki si jih vsak dan zastavljajo. Koncept dr. Tsabary ni zgolj dajanje predlogov, kako naj nas otrok posluša in bo poslušen. Ravno nasprotno, cilj njenega koncepta je prepoznati otrokovo pristnost in jo negovati. Ta pristop k vzgoji otrok je nov in menim, da je prav zato pomembno, da staršem omogočimo, da se s konceptom zavestnega starševstva seznanijo iz prve roke,« pravi Jelena Djoković.

Knjige dr. Shefali Tsabary so prevedene tudi v slovenski jezik, uspešnici New York Timesa, ki sta do sedaj bili prevedeni v slovenski jezik, sta tudi Ozaveščeni starši ter Prebujena družina.

 

Foto: PR