Preizkusili smo 2 nova pametna telefona in smo povsem navdušeni

dva pametna telefona

Med prvimi smo imeli priložnost preizkusiti dva nova pametna telefona, ki jih na tržišče postavlja Xiaomi – Xiaomi 13 Lite in Xiaomi 13. Kako sta se odrezala na testiranju in kaj ponujata, si preberite v nadaljevanju. Prav tako pa so pri Xiaomi pripravili prav posebno akcijo za vsa prednaročila.

Xiaomi 13 Lite

Zelo lahek telefon

Prva stvar, ki nas je navdušila pri pametnem telefonu Xiaomi 13 Lite, je dejstvo, kako lahek je. Ima namreč le 171 g ( v primerjavi s Samsungom, ki ima 189 g), ker pa ima 3D ukrivljen zaslon, je zelo prijeten za držanje v roki. Prihaja v treh barvah: za vse, ki ne želite, da vaš telefon izstopa, je tukaj klasična črna (Black), za ostale pa sta na voljo še svetlo modra (Lite Blue) in svetlo roza (Lite Pink).

Selfiji, dvignjeni na povsem novo raven

Za razliko od ostalih pametnih telefonov, ima Xiaomi 13 Lite dve sprednji kameri, ki delujeta po principu človeškega očesa. To pomeni, da telefon sam izračuna oddaljenost med telefonom in osebo, z namenom, da posname čim boljše selfie fotografije.

Poleg tega pa ima telefon še Selfie Glow funkcijo. Je edini telefon, ki ima bliskavico za selfie fotografije, torej na sprednji kameri. Prav tako pa je to funkcijo preprosto uporabiti – v zgornjem levem kotu izberete znak ‘prekinjena bliskavica’ in pojavijo se 4 opcije bliskavice. Pritisnete zadnjo in vklopi se Selfie Glow.

Če boste selfie naredili z več ljudmi v kadru, vam bo telefon s pomočjo funkcije Dynamic Framing ponudil tri opcije, saj bo inteligentno zaznal, koliko ljudi je v kadru. Ko boste odprli selfie kamero, boste tako označili 1x za eno osebo na selfiju, 0.8x za dve osebi in 0.6 za tri ali več oseb.

Filtri za popolne fotografije

Telefon ima kar 23 filtrov, s katerimi boste ustvarili popolne fotografije.

Za popravke ličil več ne potrebujete ogledala

Ta pametni telefon ima še eno odlično funkcijo, ki nas je še posebej razveselila. Vgrajeno ima namreč žepno ogledalo oz. Pocket Mirror. Tako si lahko ličila popravite praktično kjerkoli, saj funkcija Pocket Mirror kar 3-kratno zoomira sliko. Tako boste na obrazu videli vse detajle, vaša šminka na ustnicah pa bo vedno popolna.

Funkcije za influencerje

Če snemate vloge, se ta pametni telefon ponaša z dvema odličnima funkcijama. Prva je Vlog funkcija za obe kameri (sprednjo in zadnjo). Druga pa je Video Teleprompter, s pomočjo katere lahko med snemanjem selfie videa dodate besedilo, ki se pojavlja na ekranu. To pomeni, da si lahko v naprej pripravite besedilo in berete direktno iz zaslona.

Navdušeni smo nad dejstvom, kako hitro se telefon napolni

Xiaomi 13 LITE ima 67W turbo polnjenje s Xiaomi AdaptiveCharge tehnologijo, ki se prilagaja vašim navadam polnjenja telefona. Uporablja napredne algoritme, ki preučujejo vaše navade nočnega polnjenja, ki pomagajo pri tem, da bo baterija imela dolgo življenjsko dobo. Ponoči se bo polnjenje telefona ustavilo na 80 %, do 100 % pa se bo telefon napolnil preden se zbudite.

Telefon odlikuje tudi 120Hz Dolby Vision zaslon, ki ščiti vaše oči, prav tako pa ima telefon Dolby Atmos zvok.

Xiaomi 13

Sodelovanje z LEICO

Pametni telefon Xiaomi 13 predstavlja sodelovanje z LEICO. Znamko LEICA vsi poznamo po odličnih fotoaparatih, zato smo takoj vedeli, da nas tukaj čaka prava poslastica pri ustvarjanju fotografij. Telefon ima namreč vgrajen LEICA profesionalni sistem in povsem nove 75 mm LEICA telefoto leče. Z LEICA filtri pa bodo vaše fotografije popolne, saj jih ne bodo ‘uničili’, temveč le izboljšali barve in linije.

Lep dizajn in turbo polnjenje baterije

Odlikuje ga lep in udoben dizajn, ki je odličen za enoročno upravljanje. Ima HDR zaslon z ultra tankim okvirjem, prav tako pa je odporen na prah in vodo. Tudi ta telefon ima turbo polnjenje, kar pomeni, da bo ožičen pri 67W baterijo do 100 % napolnil v neverjetnih 38 minutah. Če ga boste polnili brezžično, pa v 48 minutah. Njegova baterija glede na podatke zdrži kar 1,37 dneva, kar je več od konkurence.

POSEBNI AKCIJI PRI PREDNAROČILU TELEFONOV

Telefona sta že na voljo po posebni ceni!

XIaomi 13 – preorder ponudba (27. februar – 7. marec)

Med ponudbo prednaročil bosta Xiaomi 13 in 13 Pro znižana za 100 EUR z Redmi Buds 4 Pro kot darilo, medtem ko bo Xiaomi 13 Lite prejel Redmi Buds 4 Pro kot darilo v prednaročilu.

Ponudba na voljo na: www.xiaomislovenia.com

Xiaomi 13 bo na voljo v treh barvah, črni, beli in cvetlično zeleni, z dvema možnostima pomnilnika.

8 GB + 256 GB – 1.049 €

Xiaomi 13 Lite bo na voljo v treh barvah, modri, roza in črni, z dvema možnostima pomnilnika.

8 GB + 256 GB – 519 €

 

 

Foto: naš arhiv