Te pametne naprave vam bodo olajšale življenje!

Xiaomi Smart Band 8 Pro: ko se srečata vadba in moda

Pametna zapestnica Xiaomi Smart Band 8 Pro prepriča zaradi na profesionalnih načelih zasnovanega beleženja športnih dejavnosti, celovitega spremljanja zdravja, zmogljivih pametnih funkcij in izjemne uporabniške izkušnje, ki združuje slog z vsakdanjo uporabnostjo. Odlikuje jo na novo zasnovan pravokotni 4,42-centimetrski (1,74-palčni) zaslon AMOLED s 60-herčnim osveževanjem in razločljivostjo 336 x 480 slikovnih pik.

Zaslon v elegantnem ohišju s kovinskim okvirjem je zaščiten z utrjenim steklom Corning Gorilla Glass Victus in opremljen s tipalom svetlobe, ki podpira prilagodljivo samodejno prilagajanje svetlosti, da je odlično viden v različnih svetlobnih pogojih. Kljub temu je zapestnica neverjetno tanka in lahka, saj v debelino meri le 9,99 mm in tehta 22,5 g.

Xiaomi zapestnica vas bo spremljala pri športnih aktivnostih.

Xiaomi zapestnica vas bo spremljala pri športnih aktivnostih.

Nova pametna zapestnica nudi beleženje več kot 150 športov, med katerimi zlahka izbirate, pri čemer je zagotovljeno prilagajanje možnosti vadbe posameznikovim željam. Ljubitelji teka si tako pred tekom nastavijo želeni tempo, nakar jih bo zapestnica z opomniki pomagala ostati na začrtani poti. Na voljo je tudi deset tekaških tečajev in tridimenzionalna animacija priporočenih vadb za ogrevanje in raztezanje. Ker beleženje športov danes ni več dovolj, zapestnica s pomočjo naprednega 4-kanalnega optičnega modula natančno in celi dan spremlja srčni utrip ter pridobljene podatke prikazuje v realnem času.

V Xiaomi Smart Band 8 Pro je vgrajena baterija kapacitete 238 miliamperskih ur, ki zagotavlja 23 odstotkov daljšo življenjsko dobo. Pri običajni uporabi to pomeni tja do 14 dnevno uporabo oziroma 2 dneva več, kot smo bili vajeni pri prejšnjih generacijah tega izdelka. Odlikuje jo še satelitski sprejemnik za natančno določanje položaja, vodotesnost do globine 50 metrov (5 ATM) in sodobne pametne funkcije, kot sta glasovna pomočnica Alexa in funkcija za iskanje telefona.

Modnost in preprostost nošenje zagotavljajo raznoliki paščki, ki jih je po zaslugi mehanizma za hitro odpenjanje na obeh straneh, mogoče praktično takoj zamenjati. Da bi lažje prilagodili videz športne zapestnice, je na voljo še bogat nabor več kot 200 digitalnih številčnic (obrazov), med katerimi boste našli tudi zabavnejše. Na voljo je z ohišjem v črni ali srebrni barvi.

Xiaomi Watch S3: izberite svoj unikatni slog

Xiaomi Watch S3 je večnamenska pametna ura klasične zasnove, ki z okvirjem iz aluminijeve zlitine in velikim okroglim 36-milimetrskim (1,43-palčnim) zaslonom AMOLED izpolni tako vaše modne kot praktične potrebe. Poudarek je na prilagodljivosti, saj videz preprosto spreminjate z zamenljivimi lunetami, paščki in digitalnimi številčnicami. Pri tem so na voljo edinstvene številčnice povezane z izbrano luneto. Poleg tega je mogoče v unikatno številčnico spremeniti svoj portret, v kolikor ne najdete primene v naboru več kot 180 brezplačnih.

Večje zmogljivosti in izboljšana uporabniška izkušnja so rezultat povsem novega operacijskega sistema Xiaomi HyperOS, ki med drugim nudi hitrejše povezave in stabilnejšo sinhronizacijo s pametnim telefonom. Poleg tega se nova pametna ura ponaša z izredno do 15-dnevno življenjsko dobo baterije, ki obenem podpira hitro polnjenje. Zgolj pet minut polnjenja zadostuje za dvodnevno uporabo. Omogočeno je še upravljanje telefona s kretnjami, kar pomeni, da lahko s premiki zapestja na primer zavračate klice ali preverjate vremensko napoved.

Xiaomi Watch S3: izberite svoj unikatni slog

Xiaomi Watch S3: izberite svoj unikatni slog

Podobno kot v primeru zapestnice, je za Xiaomi Watch S3 na voljo več kot 150 športnih načinov. Med njimi najdete povsem nove zimsko športne načine, v katerih pride do izraza večja natančnost dvokanalnega satelitskega sprejemnika (L1+L5) in izboljšana zasnova antene. Na volje je deset tekaških načinov, ki tekačem različnih ravni pomagajo pri optimizaciji vadbe, ne glede na to, ali želijo izboljšati vzdržljivost ali porabiti odvečne maščobe.

Pametna ura ponuja tudi napredne možnosti spremljanja zdravja z 12-kanalnim optičnim modulom, ki srčni utrip meri natančneje kot tipala v prejšnji generaciji te pametne ure. Na voljo je še zabavna funkcija, ki po sedmih zaporednih dneh ustvari in prikaže »žival«, ki najbolje pooseblja zaznan vzorec spanja.

Xiaomi Watch 2: pametnejša spremljevalka na zapestju

Pametna ura Xiaomi Watch 2 je del najnovejše družine z umetno inteligenco podkrepljenih naprav interneta stvari (AIoT), ki poleg izjemne izkušnje, ponuja še elegantni dizajn in celovite funkcije.

Izredne zmogljivosti zagotavljata 32 GB pomnilnika in mobilna platforma Snapdragon W5+ Gen 1. Njena dvojedrna arhitektura omogoča visoko zmogljivost ob avtonomnem preklapljanju na nizko porabo energije, kar bateriji kapacitete 495 miliamperskih ur pri običajni uporabi zagotavlja dolgotrajno delovanje do 65 ur. Opremljena je z operacijskim sistemom Google Wear OS z že nameščenimi petimi najpogosteje uporabljenimi aplikacijami. Po potrebi pa lahko izbirate še med več kot 200 aplikacij neodvisnih razvijalcev. Xiaomi Watch 2 ima prvič tudi funkcijo daljinskega upravljalnika za predogled prizora neposredno na zapestju pred fotografiranjem ali snemanjem videoposnetkov s povezanim pametnim telefonom. Praktične funkcije se bodo še posebej razveselili fotografski navdušenci.

Xiaomi Watch 2 vas ne bo pustila ravnodušne.

 

Ko gre za beleženje dejavnosti, je na voljo več kot 160 športnih načinov, vključno z novimi zimskimi športnimi. Ura lahko na primer beleži razdaljo in povprečno hitrost vsakega spusta ter celo kartira smučarske proge. Dvopasovni satelitski sprejemnik ( L1+L5) medtem poveča natančnost določanja položaja v zasneženih in drugih zahtevnih okoljih. Po sodelovanju s podjetjem Strava je Xiaomi partnerstvo razširil še na podjetje Suunto. To omogoča preprosto sinhronizacijo športnih podatkov in podatkov o spanju med različnimi aplikacijami, kar zagotavlja neprekinjeno beleženje podatkov ob uporabi ure Xiaomi Watch 2.

Xiaomi Watch 2 ponuja izboljšano in natančno izkušnjo spremljanja zdravja z nadgrajenim 12-kanalnim modulom za spremljanje srčnega utripa. Izboljšan algoritem za spremljanje spanja združuje podatke o nasičenosti kisiku v krvi in dihanju, ter postreže za celovito analizo. Poleg tega aplikacija Mi Fitness ponuja tudi zanimivo funkcijo. Po sedemdnevnem zaporednem nošenju ure ustvari »žival«, ki najbolje pooseblja zaznan vzorec spanja. Novo uro krasi 36-milimetrski (1,43-palčni) zaslon AMOLED v elegantnem ohišju iz aluminijeve zlitine teže 37 gramov. Poleg osnovnega paščka v črni ali srebni barvi, ki ga dobite z uro, je na voljo še bogata ponudba dodatnih, s katerimi lažje dopolnite svoj modni slog.

 

Cene in dostopnost

Nove nosljive naprave Xiaomi bodo na voljo prek uradnih kanalov, po naslednjih priporočenih cenah.

  • Priporočena cena za Xiaomi Smart Band 8 je od 44 evrov.
  • Priporočena cena za Xiaomi Watch S3 je od 149 evrov.
  • Priporočena cena za Xiaomi Watch 2 je od 209 evrov.