Trajnostno slaščičarstvo Hane Kotar

Hana Kotar

Hana Kotar je mojstrica ustvarjanja čokoladnih izdelkov, ki deluje pod blagovno znamko Mama Paula. Njena ljubezen do čokolade se je pojavila že v otroštvu, pri rosnih 16. letih pa je začela svojo zgodbo s kavarnico. Pri 18. letih je, kot srednješolka, odprla lastno čokoladnico in slaščičarstvo, ki uspešno deluje že tri leta. Danes, pri 21. letih, Hana vodi uspešno podjetje s šestimi redno zaposlenimi in 14 honorarnimi delavci oz. študenti.

»Čokolada je prijetna razvada ob vseh priložnostih,« poudarja Hana Kotar, ki z velikim veseljem dela od jutra do večera. Vse njene čokolade so ročno izdelane iz najkakovostnejših surovin. Predstavlja okoli 15 različnih čokoladnih izdelkov, ki se lahko primerjajo z najboljšimi proizvajalci čokolade. Njena ponudba vključuje tako mlečne, kot temne čokolade, pri čemer temna čokolada vsebuje kar 70 % kakava, mlečna pa 41 %. Delež kakava je višji, sladkorja pa nižji, kot pri ostalih čokoladah v trgovini, zato je okus bolj čokoladen.

Med najbolj zaželenimi izdelki so suhe fige s čokolado, lizike, Paulice, čokoladne tablice, poslovna personalizirana darila, sladice v kozarčkih in cake popsi. Mama Paula ni le čokoladnica, ampak tudi slaščičarna z 10 različnimi vrstami okusov sladoleda. Med okuse mlečnih sladoledov spadajo pistacija, vanilja, lešnik in čokolada. Ima tudi sadne okuse, kot so jagoda, malina in mango, ki so pripravljeni na osnovi vode in sadja, zato so primerni tudi za vegane. Posebni okusi, kot sta rum punč in bela čokolada z malino ter karamelnimi hrustljavčki, dodajo poseben čar okusom.

Blagovno znamko Mama Paula je Hana poimenovala po svoji pokojni stari mami Pauli, ki ji je že od malih nog vzbujala ljubezen do sladic. Njeno znanje in izkušnje so se izoblikovale tako v Sloveniji kot tudi tujini, kjer je sodelovala z izkušenimi mojstri slaščičarstva. V Milanu je pod mentorstvom Maria Di Costanza iz Napolija, ustvarjala čokolade in druge sladice.

 

Foto: PR