Vse v črnem: QS X ELIF

qs

Znamka QS by s.Oliver je znamka skupine s.Oliver GROUP. Je igriva, urbana in trendovska. Že od svojih začetkov se povezuje z umetniki in glasbeniki. Za letošnjo jesen je pripravila posebno kapsulno kolekcijo, ki jo je oblikovala v sodelovanju s priznano nemško pevko Elif. Elif je znana po tem, da nosi izključno črna oblačila. V črni je našla svojo barvo. Zanjo črna ni temačna. Pravi, da je črna njen odnos, njena čustva in njen ritem.

Kolekcijo sestavljajo statement modni kosi, kot je trenč plašč, suknjič s poudarjenimi rameni ali elegantna obleka iz satena. Kolekcija bo naprodaj v izbranih s.Oliver trgovinah in na spletu v drugi polovici septembra.

QS x ELIF kolekcija je vaša prva kolekcija. Kaj je bilo pri oblikovanju za vas najbolj pomembno?

ELIF: “Moja ELIF kolekcija je “I love black clothing” kolekcija za ženske, ki želijo živeti s stilom. Z oblačili iz kolekcije sem pokrila vse vidike vsakodnevnega življenja: udobna trenirka za doma, bluza in usnjene hlače za na delo in trenč plašč ter dolga obleka za večerni dogodek. Najbolj mi je všeč ravnovesje med kompleksnostjo in enostavnostjo. Tako imam več časa za pomembne stvari v življenju in se ne rabim obremenjevati s tem, kaj bom oblekla. Kolekcija je trendovska in hkrati klasična, sodobna hkrati brezčasna.

Črna barva ima široko paleto pomenov: eleganca, žalost, moč in izguba. Kaj pa tebi pomeni črna?

ELIF: “Ko nosim izključno črno barvo, se počutim 100 % avtentično. Črna – to sem jaz. Črna me dela močno in samozavestno, ko grem na sestanke, šport ali na oder. Črna barva me je izoblikovala in utrdila. Črna me navdihuje že celo življenje in v njej zasijem kot oseba in kot umetnica.

Foto: PR