Zgodbe, ki premikajo: naši skakalci delili zgodbe o odrekanjih, čustvih in motivaciji

Vsestranska Nataša Briški je že pred začetkom letošnje sezone na Barcaffè povabila naše najboljše skakalce. Video intervjuji – zgodbe, ki premikajo, so že objavljeni na barcaffe.si, in so odličen prikaz resničnega truda in nenazadnje čustev, ki naše skakalce pomikajo naprej preko ovir do doseganja vrhunskih rezultatov.

 Spodbuda je najpomembnejša, ko rezultat ni najboljši

»Skozi leta se skozi skoke naučiš to, da verjameš sam vase,« pravi Anže Lanišek in z nasmehom dodaja, da je »pri tem treba še veliko postoriti«. Včasih je težko verjeti vase, ko stojiš ob ekipi z nadpovprečnimi rezultati in njihovimi novimi tako osebnimi kot državnimi rekordi.  Da bi ohranili zaupanje vase, se naši skakalci in skakalke zanašajo na podporo družine in drugih bližnjih, ki jim stojijo ob strani tudi takrat, ko ne dosežejo najboljših rezultatov. Prav v takih trenutkih je spodbuda izjemno pomembna. Nekateri dodatno pomoč poiščejo tudi pri terapevtih, ki dobro poznajo osebnostne značilnosti športnika, hkrati pa dobro poznajo tudi šport. Na spletni strani barcaffe.si, si lahko ogledate tudi izpovedi Timija Zajca, Petra Prevca, Lovra Kosa, Urše Bogataj in Maje Vtič.

Skakalci so zdoma kar 150 dni na leto

Ko si veliko zdoma, čas, ki ga imaš na voljo s svojimi najbližjimi, izredno ceniš, pravijo skakalci. Kot član reprezentance si zdoma kar 150 dni leto. Lanišek pravi, da se potrudi, da čas, ko je z družino, zares nameni le njim in se ne pusti motiti. Lovro Kos se takrat rad pusti razvajati – najbolj uživa, ko mu kavo pripravi nekdo drug, predvsem pa v prostem času poskrbi za izdelavo svojega športnega dresa. Drži, Lovro svoj dres zašije kar sam!

Barcaffè obiskale tudi naše skakalke

Svoje zgodbe so na barcaffe.si delile tudi skakalke. Ledino ženskih smučarskih skokov je orala Maja Vtič, ki se dobro zaveda, kako potrebno je bilo dokazovanje. Oprema in odhod na tekmo niso bili samoumevni, tudi veliko več je bilo treba vložiti svojih sredstev. Takrat ženski skoki, še niso bili olimpijska disciplina, ravno tako dekleta niso tekmovala na svetovnih prvenstvih in so na začetku skakale bolj za zabavo in iz ljubezni do tega športa.  Šele leta kasneje je zabava prerasla v profesionalni šport in takrat so si tudi dekleta lahko postavila visoke cilje.

Nataši Briški se je pridružila tudi Urša Bogataj, ki je na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojila zlato medaljo, zlato odličje pa so na Olimpijskih igrah v Pekingu skakalci in skakalke osvojili tudi z mešano slovensko skakalno ekipo, v kateri so poleg Urše Bogataj skakali Peter Prevc, Timi Zajc in Nika Križnar.

Urša, ki je letošnjo sezono izpustila zaradi poškodbe kolena, je v video intervjujih za Barcaffè izpostavila, da so polni energije, ko skačejo kot ekipa, kar so potrdili tudi rezultati letošnjega svetovnega prvenstva.

Planica: slovenski skakalci svetovni prvaki

 Letošnjo izredno uspešno sezono so skakalke in skakalci s tremi medaljami kronali na domačem svetovnem prvenstvu v Planici. Najprej so nas  Ema Klinec, Nika Križnar, Anže Lanišek in Timi Zajc na mešani ekipni tekmi razveselili z bronom, nekaj dni kasneje pa z dvema zlatima odličjima. Timi Zajc pravi, da ga najprej premikajo uspehi in »ko ti v življenju kaj ne gre«. Takrat, pravi Timi, se še posebej potrudi, da to izboljša. In res je, Timi Zajc je na veliki planiški napravi postal svetovni prvak! Le dan kasneje so Timi Zajc, Anže Lanišek, Žiga Jelar in Lovro Kos, na ekipni tekmi z zlatom še enkrat potrdili, da sodijo na sam vrh  skakalnega športa, za kar jim na Barcaffè iskreno čestitajo.

Barcaffè že vrsto let podpira mlade in uspešne športnike. Kot zlati sponzor slovenske skakalne reprezentance želijo deliti tudi zgodbe naših najboljših skakalcev in skakalk ter z njihovo pomočjo  premakniti tudi širšo javnost in jim pokazati, koliko truda in odrekanj je potrebnega, da naši skakalci lahko dosegajo vrhunske dosežke.

Barcaffè je to leto skakalce podprl tudi s posebno omejeno izdajo kave z avtogrami in citati članov naše skakalne reprezentance, ki jo že najdete na trgovskih policah.

Več v Zgodbah, ki premikajo, že na ogled na barcaffe.si.

 

 

Foto: PR