5 načinov, s pomočjo katerih popoldne odmislite službo

odmislite službo

Pandemija je v veliki meri pripomogla, da sedaj ljudje še težje ločijo med zasebnim in službenim časom, sploh, če delate od doma. Vsi pa vemo, da je ravnovesje med službo in zasebnim življenjem zelo pomembno za naše mentalno zdravje, zato imamo za vas pet načinov, na katere popoldne odmislite službo.

1. Naredite si načrt

Preden zaključite z delom, si na papir zapišite vse naloge, ki vas čakajo naslednji dan oziroma teden. Tako boste bolj mirni in ne boste razmišljali, kaj vas v službi čaka naslednji dan. Pisanje je vedno odlična izbira, saj dobite občutek nadzora in organizacije.

2. Službene stvari odstranite iz svoje bližine

Ko zaključite z delom, tudi pospravite vse službene stvari – to še posebej velja za vse, ki delate od doma. Na ta način več ne boste odpirali računalnika in prebirali elektronskih sporočil, ki zagotovo lahko počakajo do naslednjega jutra.

3. Sprehod

Sprehod je nekaj, kar bi vsak od nas moral uvrstiti med vsakodnevne aktivnosti, saj je odličen za naše fizično zdravje, obenem pa nam pomaga, da se ‘resetiramo’. Prav tako vam bo pomagal pri spopadanju s stresom.

4. Topla kopel

Izberite en dan v tednu, ko boste večer preživeli v topli kopeli in se popolnoma prepustili sproščanju in uživanju. Poleg tega si lahko kakšen večer rezervirate tudi za druženje s prijateljico. Čar je ravno v tem, da najdete način, ki ustreza le vam.

kopel

5. Najdite si hobi

Najdite si nov hobi. To je lahko kakšna delavnica risanja, športna aktivnost, branje knjig … Možnosti je ogromno in vse so odličen način, da zapolnite svoje popoldneve in pozabite na službo.

 

To so preprosti načini za soočanje s stresom

Foto: Pro-Stock Studio, Ross Helen / Getty Images Plus via Getty Images