Od danes je v prodaji težko pričakovana knjiga spominov princa Harryja, ki razkriva grdo plat življenja na dvoru

knjiga spominov princa Harryja

Težko pričakovana knjiga spominov princa Harryja, ki jo je poimenoval Spare (v prevodu: rezerva), je danes, 10. januarja, ugledala luč sveta. Med drugim so v njej zajete tudi podrobnosti številnih prepirov in zamer britanske kraljeve družine.

Po dveh dneh ekskluzivnih intervjujev v sklopu promocije knjige, v katerih je princ Harry razkril številne segmente iz knjige, je danes končno napočil dan, ko je knjiga Spare tudi uradno izšla v angleškem ter drugih jezikih, prav tako pa v obliki e-knjige ter audio knjige (ki jo pripoveduje sam).

Že sedaj je prodajna uspešnica

Knjiga je po podatkih Reutersa trenutno v samem vrhu prodajnih uspešnic na Amazonu v ZDA, Veliki Britaniji, Avstraliji, Nemčiji in Kanadi.

V knjigi je princ Harry opisal tudi to, kako se je zaljubil v svojo takrat bodočo ženo Meghan Markle. Opisuje pa tudi težave v odnosu z njegovim bratom Williamom, prav tako pa očetom kraljem Karlom III. Slednjega bi naj zelo skrbelo, da ga bosta sinova s svojima ženama zasenčila – kar je po Harryjevih besedah postalo še bolj očitno po tem, ko sta z Meghan naznanila zaroko. Njegov oče namreč ni mogel prenesti dejstva, da bi ‘nekdo nov dominiral v monarhiji, prevzel vso pozornost, torej da bi prišel nekdo nov in ga povsem zasenčil’.

spare

Harry v knjigi prav tako trdi, da je kraljeva družina s podtikanjem negativnih zgodb v tabloidih o njem in predvsem o Meghan sokriva za to, da sta bila mnenja, da morata zaradi svoje varnosti zapustiti državo. Rdeča nit v knjigi pa je njegov bes nad mediji, saj je prepričan, da so pomagali pri tem, da je njegova mama, princesa Diana, leta 1997 umrla v tragični prometni nesreči, prav tako pa so nad njegovo ženo Meghan vršili neizprosno kampanjo neštetih negativnih člankov. »Ko sva naznanila najino zaroko, sem bil pripravljen na običajno norost, ki se je dogajala vsaki ženski, ki je prišla v kraljevo družino, vendar nisem pričakoval te stopnje neomejenega laganja. Prav tako pa nisem bil pripravljen na rasizem, ki je bil naravnost vulgaren,« je zapisal princ Harry.

Knjiga Spare sledi dokumentarcu Harry & Meghan na Netflixu, ki je bil v dveh delih objavljen v decembru. Na voljo je na Amazonu, kjer se lahko naroči kot knjiga s trdimi ali mehkimi platnicami, kot e-knjiga ali kot audio knjiga.

Intervju za britanski ITV s Tomom Bradbyjem je princ Harry zaključil z odgovorom na vprašanje, če je sedaj srečen:

Znan je datum izida knjige spominov princa Harryja, ki lahko še zaostri družinske odnose

Foto: Leon Neal, Chris Jackson / Staff / Getty Images Entertainment